La festa de Sant Jordi torna al cent per cent a la comarca aquest dissabte, després de dos anys amb confinament o restriccions. La majoria de poblacions recuperen la festivitat i tornen a posar parades en places i carrers, després que la diada de l’any passat estigués restringida només davant dels comerços.
Amb aquesta tornada a la normalitat també es recuperen algunes activitats, com la tradicional trobada d’autors comarcals, que es farà divendres a partir de les 5 de la tarda a la plaça de la Porxada amenitzada per la periodista Clara M. Clavell.
Accedeix al suplement en format digital
Alguns dels participants, que han estrenat obra al llarg d’aquest darrer any, són els que protagonitzen aquest especial amb les seves novetats. Aquest periòdic en recull 145, de diferents gèneres i temàtiques, d’autors coneguts i d’altres que no tant.
Entre els més populars hi ha, per exemple, Eva Baltasar amb Mamut, que ha tancat la seva trilogia; la periodista Anna Ballbona amb la seva primera obra de no-ficció, Elles competeixen; el granollerí Jordi Masó, amb el seu llibre de relats més negre, Les males herbes, o Xavi Barroso, amb la segona novel·la, Nunca serás inocente. Teresa Sagrera, de Sant Pere de Vilamajor, ha tornat amb dues obres, Cabells de gebre i La doncella guerrera; Marina Martori amb la novel·la Nit americana, i Carme Ballús amb Pors de paper i altres articles. En poesia destaca Rastre quimera, d’Esteve Plantada, de Granollers; Nus Schiele, també d’Eva Baltasar; Làpida, de Núria Busquet, o Infinits infinitius, d’Enric Vilajuana.
En infantil destaca un nom ja conegut per molts, el d’Eulàlia Canal, amb tres propostes, una de les quals amb la il·lustradora, també de Granollers, Elena Frauca, i el de Dàmaris Gelabert, amb Bon dia! I en temàtica culinària, el protagonisme és per a dues dones, Maria Nicolau, de la Garriga, i Ada Parellada, de Granollers.
No hi falten els llibres de fotografies, com L’Ametlla desapareguda, Llinars desaparegut; el llibre sobre el Falgar, a les Franqueses, de Pere Cornellas, o el del testimoni gràfic de la covid a la Garriga, amb imatges de Ramon Ferrandis.
COMENTARIS
{{ comment.text }}