EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una llar saludable ens ajuda a descansar millor

A la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers, del 10 al 12 de maig, es presentarà l’exposició Viure Bé

Amb l’augment de la consciència ambiental i la preocupació per reduir l’empremta de carboni, la indústria de l’habitatge està adoptant tecnologies i pràctiques que promouen l’ús eficient dels recursos i la reducció del consum d’energia.

Una llar saludable ens ajuda a descansar més bé, tenir una millor concentració i una vitalitat més alta. Pensar en salut és crear espais que s’adapten a les necessitats físiques, químiques, biològiques, energètiques i emocionals per millorar la nostra qualitat de vida.
Una llar eficient permet optimitzar l’ús dels recursos energètics, el seu cost, i contribueix a millorar el medi ambient.

Aquest tipus d’habitatges tenen les següents característiques:
· Cases que no emeten CO2 a l’atmosfera ni consumeixen gas.
· Tenen un consum energètic un 90% inferior a un habitatge convencional.
· Regulen la humitat i la filtració de l’aire.
· Són més eficients en la protecció del fred i la calor.
· Tenen una bona distribució dels aparells elèctrics per evitar la contaminació acústica.
· Respecten el medi ambient, ja que estalvien energia, aigua i recursos reduint-ne la contaminació tant a l’interior com a l’exterior.
· Poden seguir patrons energètics com el fengshui que dotin la casa d’equilibri situant els elements de l’entorn i de l’interior de l’habitatge de tal manera que es trobin en harmonia amb les forces de la natura.

Què és la bioconstrucció?

La bioconstrucció és una pràctica arquitectònica que es basa en l’ús de materials naturals, renovables i de baix impacte ambiental per a la construcció d’edificis. Aquesta filosofia busca reduir l’impacte ecològic de les construccions, utilitzant materials com fusta, terra, pedra, palla i altres recursos locals. A més de prioritzar els materials sostenibles, la bioconstrucció també considera factors com l’eficiència energètica, el disseny passiu i la salut dels ocupants, creant espais que estan en harmonia amb el medi ambient i promouen un estil de vida més saludable.

Els edificis bioconstructius estan dissenyats per ser ecoeficients, emprant tècniques com l’aprofitament de l’energia solar, la captació d’aigua de pluja i la ventilació natural per reduir la dependència de recursos externs i minimitzar el seu impacte en el medi ambient. Aquest enfocament no només contribueix a la preservació dels recursos naturals, sinó que també promou un entorn més saludable i confortable per als seus habitants, mitjançant l’ús de materials que regulen la temperatura i la humitat de manera natural, creant així espais més acollidors i sostenibles per viure i treballar.

La nova mostra Viure Bé, a la fira d’Economia Verda i Circular de Granollers

En el context de la Fira d’Economia Verda i Circular, que se celebrarà al parc firal de Granollers del 10 al 12 de maig, es presentarà una exposició que desenvoluparà aquests conceptes d’eficiència i de salut.
D’una banda, l’exposició Viure Bé explicarà de manera didàctica i participativa quins són els reptes i les solucions en matèria de sostenibilitat que podem aplicar a casa nostra. Ho farà amb una exposició, una zona de tallers i un espai per a conferències.

Completarà aquesta oferta pedagògica un espai comercial d’expositors especialitzats que presentaran les seves propostes, com ara bioconstrucció, energia fotovoltaica, domòtica, simbiosi industrial, aïllaments, arquitectura o reciclatge, entre d’altres.

Conferències Viure Bé
Divendres 10 de maig – 12h. Què és un habitatge sostenible i saludable. Presentació de projectes. 17h. Canvia d’energia – Com estalviar energia a casa.
Dissabte 11 de maig – 11.15h. Solucions constructives a la rehabilitació energètica, avantatges i desavantatges. 12h. Arquitectura per mitigar el canvi climàtic.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 756 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't