Notícies

Junts per Catalunya proposa Anna Erra per presidir el Parlament de Catalunya

  • Compartir

Junts per Catalunya proposa Anna Erra per substituir Laura Borràs com a presidenta del Parlament. L’actual alcaldessa en funcions de Vic, que deixarà aquest càrrec dissabte de la setmana que ve, el dia 17 de juny, assumirà, per tant, amb tota probabilitat, la presidència de la cambra catalana.

L’executiva de Junts que s’ha reunit aquesta tarda ha aprovat el nom d’Anna Erra, i el partit té el compromís d’Esquerra Republicana de donar-hi suport, en base a l’acord entre les dues formacions a l’inici de la legislatura. El ple formal per escollir la nova presidència de la cambra serà aquest divendres.

La decisió de Junts arriba després de la retirada defintiva de l’acta de diputada a Laura Borràs, a requeriment del Tribunal Suprem, per la condemna a Borràs en el cas de les irregularitats quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes. El nom d’Anna Erra, persona propera al secretari general de Junts, Jordi Turull, s’hauria imposat a l’altra opció que hi havia sobre de la taula, la d’Antoni Castellà, més proper a Laura Borràs, presidenta del partit.

Anna Erra, diputada de Junts per Catalunya des de l’any 2018, va fer públic el juny de l’any passat que no optaria a un tercer mandat com a alcaldessa. Un cop anunciat el comiat de l’Ajuntament, sí que va dir que continuaria com a diputada al Parlament. Erra també és una de les vicepresidentes del partit.

INFORMEN: Guillem Freixa i Natàlia Peix