EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Prenen possessió els 16 regidors del segon consistori infantil de Torelló

Són 16 alumnes de 6è dels quatre centres educatius del municipi. Del que va treballar l’any passat ja se n’han recollit algunes propostes per aplicar, com un transport de bus gratuït fins a l’institut o la creació d’un carril bici pel municipi.

El 9 Nou
18/11/2010

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torelló

“Els nous regidors i regidores del Consistori Infantil de Torelló 2010-2011 van prendre possessió dels seus càrrecs en un ple extraordinari que es va celebrar a la sala de plens de la Casa de la Vila, aquest passat dimecres a les 7 de la tarda.

En companyia dels seus pares i dels seus mestres, els setze membres del Consistori Infantil es van comprometre públicament a exercir les funcions que els han estat encomanades.

Els setze regidors i regidores infantils han estat escollits a les classes de 6è dels quatre centres educatius del municipi que imparteixen el cicle superior de Primària, en molts casos després d’una aferrissada ‘campanya electoral’.

Els membres del Consistori Infantil 2010-2011 són: Pau Riera, Marc Fernández, Roger Magem i Núria Antonell de l’Escola Sagrats Cors; Marta Soy, Carles Serra i Anna Vivet de l’Escola Rocaprevera; Paula Camps, Eduard Ortiz i David Carrillo del CEIP Vall del Ges; i Joan Clota, Núria Sadurní, David Olivares, Aroa Vela, Rafa Gil i Martí Tubau del CEIP Fortià Solà.

El ple va ser presidit pel primer tinent d’alcalde, Lluís Bassas, que va disculpar l’absència de l’alcalde Miquel Franch. Després d’unes paraules de benvinguda es va procedir a l’acceptació del compromís del càrrec i els nens i nenes van rebre l’escut de Torelló que els acredita com a membres del Consistori Infantil.

La regidora de Ciutadania Activa, Cristina Sala, va encoratjar els nens i nenes a treballar de valent i en equip, juntament amb els seus companys de classe, i va afirmar que “el vostre serà un treball en benefici de tots, de tots els torellonencs i les torellonenques. D’aquesta manera, el Consistori Infantil s’insereix de ple en aquest projecte comú que és Torelló”.

Cristina Sala, a més, va anunciar que els projectes que van treballar l’any passat els alumnes de 6è a partir del Consistori Infantil, estan avançant i que algun d’ells serà una realitat “ben aviat”. Aquests projectes eren la implantació d’un servei de transport urbà gratuït per anar a l’IES Cirvianum; la construcció d’un bike parc on practicar piruetes i salts en bicicleta; la creació d’una sala de cinema i l’organització de tallers de cinema; i el disseny d’un carril bici, amb diferents itineraris pel municipi.

El projecte del Consistori Infantil té dos objectius primordials: fer conèixer als nens l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la veu dels petits, la seva visió de la realitat i les seves propostes.

Per això es treballarà en les dues direccions: d’una banda, des de l’Ajuntament s’aportarà la informació necessària als nens (amb la presència, si cal, de regidors i tècnics a l’aula) i de l’altra els nens treballaran diverses temàtiques relacionades amb l’Ajuntament i treballaran un projecte.

En la ‘legislatura’ del Consistori Infantil hi haurà dues sessions plenàries més, el mes de març i el mes de maig, que serviran per presentar i fer el seguiment del treball desenvolupat.

El Consistori Infantil és una iniciativa impulsada per la regidoria de Ciutadania Activa de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, que ha comptat amb la implicació dels centres educatius CEIP Vall del Ges, CEIP Fortià Solà, Escola Sagrats Cors i Escola Rocaprevera. Aquest és el segon curs en què es desenvolupa aquest projecte participatiu”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 500 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't