EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Condemnat a 120 euros de multa per amenaces a Josep Anglada

La sentència és del Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Vic. Anglada va denunciar un marroquí per “amenaces de mort” mentre gravava el vídeo de la campanya per a les eleccions al Parlament, a la plaça de Vic.


El 9 Nou
06/12/2010

Nota de premsa de Plataforma per Catalunya

“El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Vic, ha condemnat Yassine el Maghrabi per amenaces al president de PxC Josep Anglada.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Vic, ha condemnat Yassine el Maghrabi com autor d’una falta d’amenaces de l’article 620-2 del Codi Penal, a la pena d’una multa de 20 dies, a raó de sis euros diaris, amb responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament d’un dia de privació de llibertat per cada dues quotes insatisfetes.

Els fets ocorreguts van tenir lloc a la plaça Major de Vic el passat 1 de novembre, quan el president de Plataforma per Catalunya (PxC) i candidat a la presidència de la Generalitat, Josep Anglada, estava gravant el seu espot de la campanya electoral. Yassine el Maghrabi va insultar i amenaçar de mort al president de PxC.

El jutge ha entès que les declaracions del president de PxC han estat serioses, versemblants i coincidents amb les contingudes a la denúncia, i la diligència informativa que consta a l’atestat corrobora el contingut de les expressions proferides Yassine el Maghrabi cap a Josep Anglada, que van ser gravades per la càmera que acompanyava al president de PxC i el CD del qual consta en les actuacions.

Per a Anglada aquest “no un fet casual, ja que no és la primera vegada que em trobo amenaçat per persones magrebines” i ha afegit que “aquests poden ser els primers indicis d’una greu confrontació entre catalans i islamistes en un futur immediat”.

El líder identitari s’ha referit també a les amenaces que ha sofert PxC durant l’última campanya electoral per part de col·lectius islamites i d’ultraesquerra. En aquest sentit, Anglada ha fet una crida a la responsabilitat de les autoritats polítiques i judicials perquè “tallin aquest clima de violència i amenaça latent contra el nostre partit i adoptin totes les mesures necessàries per assegurar la plena normalitat democràtica per la PxC i els més de setanta-cinc mil catalans que representem”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 96 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't