EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Calldetenes demana un ajut econòmic a Madrid per sanejar la situació econòmica

S’acullen al préstec del decret Rajoy per pagar els 5,8 milions d’euros que deuen a proveïdors. Això, però, es fa a contracor de l’equip de govern, que admet que durant deu anys se sentiran intervinguts per l’Estat i tindran l’Ajuntament pràcticament parat perquè no podran fer cap inversió.

El 9 Nou
03/04/2012

El pressupost preveu diversos ajustaments en serveis, sobretot a partir de 2015, que és quan es comença l’amortització pròpiament dita del préstec, ja que els dos primers anys són de carència. Tot i veure’s obligat a demanar la totalitat dels 5,8 milions, el pressupost dels deu anys s’ha fet comptant amb un deute de 4,1 milions, ja que al llarg d’aquest any s’espera amortitzar 1,7 milions, procedents bàsicament del pagament de la Generalitat dels diners que l’Ajuntament hauria d’haver avançat i per tant deu a la constructora de l’institut.

El retorn del préstec es podria accelerar molt si finalment l’Ajuntament pogués acabar de cobrar les quotes d’urbanització del Torrental que els propietaris es neguen a pagar perquè discrepen del preu final. El deute a la constructora del Torrental supera els 3 milions i és la factura més alta, amb diferència, dels 5,8 milions impagats i que ara es demanen a Madrid. El pla de sanejament s’ha aprovat amb els vots de CiU i Poble en Marxa-CUP i l’abstenció d’Esquerra.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 334 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't