EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Manlleu, Moià i tres comerços centenaris d’Osona, entre els guardonats dels Premis Iniciativa Comercial de la Generalitat

L’Ajuntament de Manlleu ha rebut l’únic premi de la categoria a la Millor Gestió Pública. Els comerços guardonats són Can Cerilles, de Manlleu; L’Espiga d’Or d’Osona, de Vic, i la Pastisseria Serra, de Sant Hipòlit.


El 9 Nou
13/04/2012

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, van lliurar els premis aquest dijous a la nit al palau de la Generalitat. L’Ajuntament de Manlleu ha rebut l’únic premi de la categoria a la Millor Gestió Pública. Es valora el suport al teixit comercial i la implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç urbà de proximitat. Aquests premis els convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

L’Ajuntament de Manlleu i l’associació MAB ja havien rebut el premi de comerç urbà i de proximitat, de la Diputació, l’any 2008. Dos anys abans, el MAB ja havia rebut un dels premis de la Generalitat a la millor iniciativa col·lectiva. Un dels set guardonats ahir en aquesta categoria va ser per l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Moià.

D’altra banda, en el mateix acte també es van reconèixer 26 establiments centenaris del país, entre els quals hi ha la xarcuteria Can Cerilles, de Manlleu, el forn de pà l’Espiga d’Or d’Osona, de Vic, i la Pastiserria Serra, de Sant Hipòlit de Voltregà.

Nota de premsa del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

La 12a edició dels Premis reconeix la contribució de les empreses i entitats del sector a la consolidació del comerç urbà de proximitat a Catalunya. En aquest sentit, els guardons distingeixen les iniciatives més innovadores i també la tasca realitzada per les entitats representatives del sector.

Premis de la Generalitat de Catalunya a la Iniciativa Comercial

Premi a la Millor Iniciativa Comercial en Innovació:
Aquesta categoria reconeix els projectes de reforma i adequació d’establiments Comercials, i de millora de la competitivitat territorial i sectorial. També els projectes estratègics de millora de la competitivitat en el sector de referència.

En aquesta edició han estat distingits, ex-aequo, les següents empreses:

Llagurt (Girona, Gironès): La innovació d’aquest projecte, iniciat l’any 2010 per dues emprenedores gironines, ha consistit en la incorporació a la recepta tradicional del iogurt frec, oferint al seus clients un iogurt ecològic al seu gust, l’acompanyament d’uns productes anomenats ‘toppings’ –cereals, fruita fresca, salses..–, amb una oferta de fins a 30 productes diferents. Actualment compten amb establiments a Girona, Vic, Blanes, Platja d’Aro i Salt.

El cullerot (El Masnou, Maresme): un espai per a la cuina, tant per al professional, com per a qui gaudeix d’aquesta activitat, on es pot trobar una excel·lent selecció d’utensilis i accessoris de cuina de les marques més selectes. L’establiment ofereix també tallers de cuina, realitzats amb l’objectiu d’elaborar plats singulars, mitjançant els articles que ofereix l’establiment. La primera botiga va ser inaugurada l’any 2005 al Masnou, i actualment compta amb establiments a Badalona i Igualada.

Llibreria Bernat (Barcelona, Barcelonès): Per la creació del procés d’innovació del concepte comercial +Bernat, amb una fórmula innovadora que combina les recomanacions literàries de l’ofici de llibreter, les presentacions culturals i artístiques, i l’oferta de restauració.

En aquesta categoria de Millor Iniciativa en Innovació ha obtingut també una menció especial l’empresa Santa Eulàlia (Barcelona, Barcelonès), per la innovació realitzada amb la reforma del seu establiment, i la seva aposta en mantenir el format de comerç tradicional.

Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva:

Aquesta categoria reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per associacions territorials, sectorials o centrals de compres i serveis que hagin destacat pel foment de l’associacionisme i del comerç de proximitat. Els premis han estat atorgats, exaequo, a:

L’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Moià, per la recerca de sinergies entre el comerç, la restauració i el turisme, i les iniciatives innovadores en difusió i comunicació de l’oferta comercial del municipi.

Associació de Comerciants de Creu Coberta de Barcelona, per a les seves actuacions de dinamització comercial amb activitats al carrer, campanyes de promoció i la seva contribució a desenvolupament del centre comercial a cel obert.

Federació de Comerciants de Sant Cugat del Vallès, per a les seves actuacions de dinamització i promoció de l’oferta comercial del municipi, i l’impuls de noves tecnologies.

Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, per la seva innovació en les campanyes de promoció, la formació i assessorament als associats, i d’altres actuacions de millora del servei al client.

Associació de Comerciants Viu Comerç de Vilanova i la Geltrú, per la seva contribució en situar el municipi com un referent comercial de Catalunya, i per les actuacions de dinamització comercial, i per la creació de la marca ‘Viu Comerç’.

Jardinarium (central de compres i serveis de centres de jardineria) per la seva contribució a incrementar la competitivitat de les empreses associades a la central de compres (25 centres associats i una facturació anual de 42 milions d’euros), així com per les actuacions de millora de la gestió empresarial dels seus associats.

Cadena 88 (Ehlis SA), la principal central de compres i serveis del sector de la ferreteria, per les seves actuacions de millora de competitivitat dels establiments associats a la cadena.

L’edició d’enguany incorpora com a novetat la categoria del Premi al Millor Venedor, amb l’objectiu de reconèixer els professionals del comerç, amb més de 15 anys de trajectòria, que s’hagin distingit per la seva capacitat d’innovació i valor afegit en la seva activitat com a venedor en un establiment. El premi s’ha concedit a Jordi Martorell, de l’empresa Conti.

Premi a la Millor Gestió Col·lectiva:

Concedit a Cristina Bundó, gerent de l’Associació Centre Vila de Vilafranca del Penedès i, a Òscar Garcia, gerent de la Central de Compres Ecoceutics, per la gestió al capdavant de les entitats.

Premi a la Millor Gestió Pública:

A l’Ajuntament de Manlleu, per la seva tasca de dinamització i promoció comercial, mitjançant el treball conjunt amb els comerciants i els diferents sectors econòmics del municipi.
Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris

La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 26 establiments centenaris, per la seva trajectòria durant més de cent anys de servei de qualitat i personalitzat als seus clients, i per la seva adaptació als canvis i necessitats de compra dels ciutadans.

Els establiments distingits són, per ordre alfabètic: Albert Ribot Qualitat en Alimentació, a Tarragona (Tarragonès); Can Cerilles, a Manlleu (Osona); carnisseria Can Cadet, Les Planes d’Hostoles (Garrotxa); Carnisseria Xarcuteria Currius, a Vilabertran (Alt Empordà), Carnisseria Leopoldo Pujol, a Mora d’Ebre (Ribera d’Ebre); Ceràmica Puig, a Berga (Berguedà); Drogueria Rovira, a Barcelona (Barcelonès); Drogueria Farreny, a La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà); Espardenyeria Jaiva, a Barcelona (Barcelonès); Estanc Ibern, a Barcelona (Barcelonès); Forn de Pa Solà, a Barcelona (Barcelonès); Forn Jaume Montserrat, a Barcelona (Barcelonès); Farmàcia Alsius, a Girona (Gironès); Farmàcia Puigvert, a Vilobí d’Onyar (la Selva); Formatgeria Eugene, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell); Ganiveteria Roca, a Barcelona (Barcelonès); Gèneres de Punt La Torre, Barcelona (Barcelonès); Il·luminació Can Corretja, a Barcelona (Barcelonès); Impremta Baltasar 1861, a Barcelona (Barcelonès); Joana Maria Prat, a Barcelona (Barcelonès); Les Amèriques, a l’Arboç (Baix Penedès); l’Espiga d’Or d’Osona, a Vic (Osona); Pallarola, a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès); Pa i Ñam, a Barcelona (Barcelonès) ; Pastisseria Serra, a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona); i Plantes i Flors Badia, a Badalona (Barcelonès).

D’altra banda, la 12a edició dels Premis reconeix, amb una menció especial, la trajectòria professional de persones de prestigi en el sector comercial de Catalunya, i que ha estat atorgat a Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona. A títol pòstum s’ha concedit a: Benet Boix, per la seva dedicació al Gremi Provincial de Mobles de Catalunya; Enric Vives, per la creació de la galeria comercial Boulevard Rosa de Barcelona; Joan Mateu, per la seva dedicació a la Fundació Barcelona Comerç; Manel Ripoll, per la seva dedicació a l’Associació de Comerciants del Mercat de La Boqueria; i Rafael Tatay, per la seva trajectòria associativa en el sector comercial de Tarragona.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't