EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Manlleu reclama la partida de reforç educatiu pels immigrants que ha eliminat el govern espanyol

Ho va fer amb els vots favorables d’’Esquerra, Iniciativa, Convergència i el PSC. Plataforma per Catalunya hi va votar en contra.


El 9 Nou
26/04/2012

L’executiu central ha eliminat per aquest aquest any els 67 milions d’euros del fons per la integració, l’acollida i el reforç educatiu dels immigrants. Aquesta situació ha deixat alguns municipis com el de Manlleu sense recursos per seguir impulsant els seus plans d’integració de persones nouvingudes i per això, el ple ha aprovat una moció instant l’estat espanyol a restituir la dotació.

En el que hi va haver unanimitat va ser a demanar a la Generalitat que no retalli l’aportació a les escoles bressol i que mantingui els 1.600 euros actuals per alumne de cara al curs vinent. En el ple d’aquest mes d’abril ha pres possessió com a nou regidor de Plataforma per Catalunya Humilde Domínguez, que substitueix Fuensanta la Rosa.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu sobre el ple

Ple ordinari d’abril 24/04/2012

L’alcalde Pere Prat mostra el guardó que el President Artur Mas va entregar el passat 12 d’abril a l’Ajuntament de Manlleu, el Premi a la Iniciativa Comercial en la categoria de Millor Gestió Pública i excusa l’absència de la regidora de CIU Mercè Puntí.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

Presa de possessió del càrrec de regidor per PxC del senyor Humilde Domínguez Verdejo en substitució de la senyora Fuensanta La Rosa González
Coneixement de l’aprovació de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Manlleu i de l’Institut de Desenvolupament de l’Erm de l’exercici 2011. L’Ajuntament de Manlleu ha tancat amb un romanent líquid de tresoreria a zero. Els 66.000€ de romanent de 2011 s’han destinat a amortitzacions de préstecs.

S’aproven per unanimitat les següents resolucions de govern:

Aprovar la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 17 reguladora de la taxa per la prestació de serveis en la piscina municipal i la utilització de les instal·lacions esportives. Els preus de les entrades es congelen i només hi ha un increment en alguns abonaments de la piscina coberta i d’estiu. El lloguer d’espais i els cursets de natació per a escolars i particulars es mantenen. L’augment mitjà dels preus per aquest 2012 és inferior a l’1%.
Modificació de l’acord de constitució de la Junta Local de Seguretat

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, ICV, CIU i PSC i l’abstenció de PxC:
Aprovació de la revisió anual del resum numèric del padró municipal d’habitants, amb referència a 1 de gener de 2012, que fixa el nombre total d’habitants de Manlleu en aquella data en 20.418 habitants (10.236 dones i 10.182 homes)

PROPOSTES I MOCIONS:

1. Antoni Sánchez defensa la “Moció de rebuig a la violència antisistema” presentada per PxC.
No s’aprova, hi voten en contra ERC, ICV, CIU i PSC i a favor PxC.
Els grups municipals que han votat en contra de la moció expressen el seu rebuig per qualsevol tipus de violència.

2. Moció per la restitució i dotació del fons per la integració, acollida i reforç educatiu dels immigrants als pressupostos generals de l’estat per a 2012. Pere Prat defensa la moció comentant que gràcies al Fons per a la Integració, Acollida i Reforç Educatiu dels Immigrants s’han implementat les aules d’acollida i els plans educatius d’entorn del Departament d’Educació i la creació de la convocatòria de subvencions de la Secretaria per la Immigració de la Generalitat de Catalunya als ens locals. La moció insta al Govern de l’Estat a dotar la partida del Fons per a la Integració, Acollida i Reforç Educatiu dels Immigrants als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2012, com a mínim, amb els mateixos recursos destinats el 2011, que permetin finançar les actuacions que desenvolupen els ens locals en aquest àmbit. Per a l’any 2011 el pressupost era de 67 milions d’euros.
S’aprova amb els vots a favor d’ERC, ICV, CIU i PSC i els vots en contra de PxC.

3. Moció per reclamar que l’estat espanyol faci efectiva la transferència del 0,7% dels fons provinents de l’IRPF destinats a programes de cooperació i voluntariat socials. La moció vol donar suport al Govern de la Generalitat de Catalunya en la consecució de la reivindicació històrica d’assolir el traspàs dels fons provinents de l’assignació tributària a fins socials de les declaracions de la renda de les persones físiques que corresponen a Catalunya
S’aprova amb els vots a favor d’ERC, ICV, CIU i PSC i l’abstenció de PxC.

4. Moció d’adhesió al Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero. L’estratègia Catalana Residu Zero implica avançar cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos i, per això, planteja estratègies i objectius concrets que permetin:

· tancar el cicle dels materials per tal que tot residu pugui ser transformat en matèria primera, tot procurant la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.
· aconseguir que, l’any 2020, la producció de residus sigui inferior a 1,20 Kg/habitant/dia.
· invertir la situació actual de manera que, l’any 2020, com a mínim el 70% dels residus generats siguin recuperats i, com a màxim, el 30% siguin destinats a tractament finalista.

La regidora Maica Bassas comenta que actualment Manlleu està al 60-40, el 60% dels residus generats són recuperats.
S’aprova per unanimitat.

S’aprova per unanimitat introduir com a punt d’urgència la “Moció per garantir el manteniment de les llars d’infants municipals” que acorda
adherir-se als acords adoptats per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques pels quals insten al Govern de la Generalitat de Catalunya a garantir el manteniment de les llars d’infants municipals.
S’aprova per unanimitat.

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Salut i Consum: El regidor Joan Torrentgenerós comenta que la Marató de donació de sang va ser un èxit, arribant a les 392 donacions i fa un agraïment públic als donant.

Serveis Personals – educació: El regidor Àlex Garrido comenta que el passat dissabte dia 21 d’abril es va fer la jornada de portes obertes a les escoles bressol i que es va renre un nombre important de visitants.

Destaca que d’entre els molts actes culturals que ja s’han fet i que encara s’han de fer al llarg del mes d’abril hi ha un acte molt especial, La Plaça (en)cantada.

Serveis Personals – cultura: Àlex Garrido destaca que d’entre els molts actes culturals que ja s’han fet i que encara s’han de fer al llarg del mes d’abril hi ha un acte molt especial, La Plaça (en)cantada que tindrà lloc el proper divendres dia 27 d’abril.

Serveis Territorials: Pep Mas, regidor de serveis territorials, habitatge i esports comenta que es faran millores en el sistema d’aigua calenta sanitari de la piscina i vestidors i també arranjaments a la tanca perimetral de la pista esportiva del c/ Vilamuntà. Pel que fa a habitatge el regidor comenta que s’ha obert convocatòria per a 4 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer a Manlleu, cadascun dels quals només pot ser ocupat per dues persones com a màxim.

Promoció Econòmica: El regidor Josep Mª Anglada comenta la última reunió feta amb els comerços de Manlleu per presentar les diferents accions pel comerç 2012 i la campanya del Manlleu t’enamora (es lliura un “ocellet” dels de la campanya a cada regidor). Comenta també que es van presentar 10 projectes als Premis Manlleu + comerç. I també de l’àmbit comerç destaca que s’iniciarà una formació específica pel sector comerç i que a mitjans de maig tornarà a obrir les seves portes l’espai Express pop up amb una nova temàtica.
Pel que fa a temes de turisme comenta que arrel de la desaparició d’alguns dels consorcis de turisme d’Osona des del Consell Comarcal i via Osona Turisme enceten una nova línia de treball amb els municipis.

Alcaldia, hisenda i recursos humans: L’alcalde, Pere Prat, comenta que aquesta setmana té dues reunions importants per Manlleu, d’una banda es reunirà juntament amb els representants de Sabadell i Terrassa amb el Director General del BBVA i d’altra banda amb Hormipresa pel procés administratiu de la plaça.
Destaca també el fet que ahir, dimarts 24 d’abril, es va col·locar la primera de les torres de Can Vilaró i que divendres es portarà i col·locarà la segona. Comenta també que divendres serà un dia especial per Manlleu, la Plaça (en)cantada és un acte important per Manlleu i pels manlleuencs i manlleuenques.

Gestió i millora de l’administració: David Bosch comenta el fet que el ple està essent gravat i retransmès en directe per la web el9nou.cat i que a nivell de la regidoria d’administració electrònica es continua treballant en el projecte d’infraestructures de telecomunicacions pel desplegament de la fibra òptica. Aquest és un projecte que es fa conjuntament amb 13 municipis més.

Medi Ambient: La regidora Maica Bassas explica que s’està analitzant els consums energètics de les escoles. Lligat a això a principis del mes de maig es farà una formació d’estalvi energètic per conserges.

Policia i Benestar Social: Carme Trillas explica que fa més de 3 anys es treballa en un projecte d’aliments des de l’Àrea de benestar Social on hi participen 4 entitats: Càritas, Mares Món, Ass. Plaça St. Antoni i Església Evangèlica. L’ajuntament ha posat a disposició una nau (a l’antiga fàbrica Maydisa) des d’on es gestionarà de manera conjunta els ajuts per aliments a les persones interessades. Properament, en motiu de la Marató de la pobresa, el 27 de maig, es farà algun acte de sensibilització de cara a la ciutadania.

Pagesia: El regidor Josep Masnou comenta que el proper 4 de maig hi haurà Assemblea del Consell de la Pagesia.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 866 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't