EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Alumnes de l’institut Jaume Callís de Vic s’enllacen per la llengua

Alumnes i professors de l’institut Jaume Callís de Vic s’han enllaçat aquest matí pel català en solidaritat i suport a l’IES Marratxí de Mallorca. El motiu, segons expliquen en un comunicat previ a l’acció, és la persecució que pateix el català arreu dels Països Catalans.

El 9 Nou
02/05/2012

Durant aquesta primera setmana de maig, enregistraran un vídeo per difondre el missatge a altres centres educatius i a la població en general. Es tracta de demostrar, segons els promotors de la iniciativa, que el fet que la llengua catalana sigui vehicular a les escoles és el que permet una bona cohesió social.

Comunicat dels organitzadors de la iniciativa

Aquest matí de dimecres 2 de maig els alumnes de l’IES Jaume Callís de Vic ens hem aplegat al pati interior del centre per dur a terme un acte simbòlic de suport als companys de les Illes Balears, en defensa de la llengua catalana. L’acte, que consistia a agrupar les persones tot dibuixant un llaç al centre del patí, ha estat un èxit: hi han participat uns 300 alumnes, amb senyeres i estelades.

Des de l’assemblea de Maulets d’Osona i amb tot el suport d’un gran grup d’alumnes i professors de l’IES Jaume Callís, hem convocat aquest acte per reivindicar la nostra llengua, cada dia més amenaçada, tant a les escoles, als mitjans de comunicació com a les institucions dels Països Catalans.

Volem mostrar el nostre total suport als companys de les Illes Balears, que estan veient com la nostra llengua perilla davant la política ultraespanyolista del PP, que s’ha marcat com a objectiu eliminar-la de les institucions.

Per tot això i molt més, hem decidit enregistrar un vídeo (que un cop acabat i editat publicarem) per difondre el missatge a altres centres educatius i a la premsa nacional. Es tracta de mostrar que estimem i defensem la llengua, i que volem que sigui l’única llengua vehicular a les escoles. És per això que cal:

1. Fer visible el malestar dels centres educatius davant la política lingüística dels governs.
2. Enfortir la consciència lingüística dels ciutadans del país.
3. Aconseguir que la imatge del llaç s’identifiqui amb una “causa justa”, darrere la qual hi ha una veritat incontestable.
4. Donar un imatge cívica de la campanya.
5. Estendre aquesta campanya a d’altres àmbits educatius.

Per acabar, animem tots els joves i estudiants d’arreu del territori a manifestar-se per la unitat de la llengua i dels Països Catalans.

No ens fareu callar, som un poble i parlem en català!

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 85 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't