EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ferran Mascarell inaugura la necròpolis del monestir de Ripoll

L’acte és aquest dissabte al matí. La visita de Mascarell serà a 2/4 de 12, i després ja es podrà visitar el recinte, amb entrada lliure, fins a la 1 del migdia, i a la tarda de 3 a 6.


El 9 Nou
24/01/2015

El conseller del Departament de Cultura, Ferran Mascarell, serà a Ripoll aquest dissabte al matí per inaugurar la necròpolis del monestir de Ripoll.

La visita de Mascarell serà a 2/4 de 12 del matí, però després de l’acte la gent podrà visitar el recinte, amb entrada lliure, fins a la 1 del migdia, i a la tarda de 3 a 6.

Les visites es faran en grups reduïts, a causa de les característiques de l’espai. A la necròpolis del monestir de Ripoll s’hi poden veure un total de 64 tombes que daten de diferents segles i els fonaments de la capçalera del monestir de l’època de l’abat Oliba.

Les tombes més antigues que es poden veure al recinte són dels segles VII-VIII, algunes d’elles antropomorfes. El conseller també aprofitarà la visita per veure les pintures que han sortit a l’església de Sant Pere de Ripoll amb motiu de les obres de rehabilitació que s’hi estan fent.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 521 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't