Ha canviat la ubicació, però no la filosofia. A partir d’aquest dijous Vic rebrà les 32 corals i grups de dansa amateur que participaran en l’edició d’enguany del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.
Provenen de 21 països, sumen més de 1.200 persones i fins diumenge mostraran a Vic el millor del seu repertori a canvi de premis on compta més l’honor que l’import econòmic. I s’espera que després tornin a casa seva com a ambaixadors de Catalunya en un moment en què això és especialment agraït: “Situar Catalunya al món” ha estat sempre una de les finalitats del festival, segons el seu fundador i director, Josep M. Busquets.
La inauguració tindrà lloc a les 7 de la tarda, amb l’actuació inicial de tres de les formacions del festival de diferents procedències: el grup de dansa Orlyk Folk de Manchester (Anglaterra), la coral femenina Makeblijde de Zele (Bèlgica) i la coral jove PS Sman 5 Bandung de Bandung (Indonèsia).
A 2/4 de 9 del vespre, tindrà lloc el concert inaugural, que aquest any tindrà com a protagonistes dues de les corals triomfadores al programa Oh happy day de TV3: de l’espectacularitat de DeuDeVeu, dirigida per Gerard Ibáñez, a la perfecció tècnica de Geriona, sota la batuta d’Imma Pascual.
Josep M. Busquets ho plantejava com un reconeixement del festival al programa per haver interessat “un nou sector de públic, que normalment no s’hauria interessat mai per la música coral, o no hi hauria arribat mai”.
A partir d’aquest moment començaran les competicions, que durant el cap de setmana s’alternaran també amb la presència de les corals i grups de dansa pels carrers de Vic. L’off festival farà recorreguts divendres i dissabte a les 6 de la tarda, i arribarà també a residències i hospitals.
· Geriona, a Sant Joan
El Cor Geriona va posar el públic dempeus al final del concert que van oferir dissabte al claustre del monestir de Sant Joan, en la inauguració del Cicle de Representacions del Comte Arnau, les 15 noies i un noi del Cor Geriona, sota la direcció d’Imma Pascual.
La primera part la van dedicar a un repertori de tall clàssic, entre els quals hi havia des del Laudate pueri de Mendelssohn fins una versió de l’Hallellujah de Leonard Cohen, passant per compositors catalans contemporanis com Paco Viciana i els seus Quatre haikús.
Aquesta part va acabar amb l’estrena d’una versió de la cançó popular del comte Arnau.
A la segona, el Cor Geriona va mostrar la seva cara més enèrgica i popular, amb bona part del repertori que havien ofert al concurs Oh happy day (Here comes the sun de Beatles, Sweet dreams d’Eurythmics…) culminant amb el Halo de Beyoncé i bisos amb la versió d’Un núvol blanc de Lluís Llach, amb els intèrprets entre el públic.
Perfecció tècnica i coreografies suaus per a una nit amb rècord d’espectadors, uns 380, que omplien el claustre. A la fotografia, la coral en la primera part del concert.
{{ comment.text }}