Osona vol tornar a mostrar al públic en general el seu gran potencial arqueològic a l’entorn de món iber. El Casol de Puigcastellet (Folgueroles), la fortificació ibèrica de Montgròs (el Brull) i el jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter/les Masies de Roda) obren les portes aquest cap de setmana en el marc del 14è Cap de Setmana Ibèric, al costat de 14 jaciments més d’arreu de Catalunya.
Serà una bona manera de redescobrir, des d’un punt de vista lúdic, com era la vida fa més de 2.000 anys a la comarca. Enguany, el fil conductor de les jornades serà el paper de la dona al món ibèric.
Les propostes són ben variades. En el cas de la fortificació de Montgròs, al Brull, l’acte central serà diumenge al matí, amb una visita teatralitzada per esbrinar com era la seva vida quotidiana, posant especial èmfasi en el paper que hi jugaven les dones. La diada clourà amb el típic tast de cuina ibero-romana. Dissabte es faran visites guiades.
Al Casol de Puigcastellet les activitats també se centre en diumenge, quan té lloc la ja tradicional pujada al Casol, que s’acompanya d’un tast iber i un seguit de tallers orientats a conèixer les plantes útils emprades pels ibers en l’alimentació, la medicina, i els teixits.
A l’Esquerda les activitats començaran el dissabte, a les 6 de la tarda, amb una visita que acostarà els visitants a les dades sobre l’àmbit domèstic que proporciona l’excavació, i la visita a l’exposició dels materials arqueològics que s’hi relacionen i que es podrà veure al Museu Arqueològic de l’Esquerda.
Com ja és tradicional, els actes continuen durant tot el matí de diumenge amb l’esmorzar del Cap de Setmana Ibèric i un seguit de tallers relacionats també amb el treball de la dona, com la ceràmica, el filat o la preparació d’ungüents, etc. A 2/4 de 12 del matí també hi haurà visites comentades al jaciment i es podrà visitar l’exposició al Museu.
{{ comment.text }}