L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

L’empresa Bemvig d’equips per a granges s’associa amb Skiold

Situada a les Masies de Voltregà, té l’origen en la part productiva d’Agric-Bemvig.

El 9 Nou
05/11/2014

Fa unes setmanes l’empresa Bemvig va arribar a un acord amb la danesa Skiold per associar-se. Bemvig, de fet, s’havia creat abans de l’estiu per dos extreballadors, Abel Capdevila i Joan Camps, d’Agric-Bemvig, empresa que va presentar concurs de creditors l’abril del 2013. Capdevila i Camps treballaven des de feia anys en la part de vendes i serveis de nous productes a Agric-Bemvig i van decidir associar-se i comprar la unitat productiva de la part de Bemvig, la que es dedica a la instal·lació de maquinària i productes per a granges. L’empresa ha optat ara per associar-se amb Skiold, que té el 50% de les accions. Els dos socis principals tenen el 20% cada un i el 10% restant és a parts iguals de Josep Coll i Joana Perdiguer, persones que ja treballen per a Skiold, i com explica el responsable de l’empresa danesa, Saumel Waldorph, “a la pràctica es crea Skiold-Bemvig amb l’adquisició de Big-Plast [empresa de Coll i Perdiguer que feia feines externes] i els actius de Bemvig”.

En aquests moments, la nova empresa té cinc treballadors i disposa d’una nau de 1.500 metres quadrats on era la seu d’Agric-Bemvig però en un espai no afectat per la liquidació i espai exterior on tenir material. Preveu facturar al voltant d’1,2 milions, però en associar-se amb Skiold esperen obtenir un impuls important de cara a l’any que ve, segons Abel Capdevila, que n’és el director. L’empresa, que ja exportava, està obrint els darrers mesos mercat a zones com el Japó i la Xina. Skiold, que era proveïdor d’Agric-Bemvig, és el primer fabricant danès d’equips i tecnologia per a granges porcines, fàbriques de pinsos i plantes de processament de llavors.

Aquesta empresa té uns 500 treballadors, factura més de 70 milions d’euros i té fàbriques a Dinamarca, Polònia, Xina i França i filials a Suècia, Polònia, Rússia Ucraïna i Austràlia. S’hi afegeix ara, amb aquest acord, Espanya.
L’empresa s’ha especialitzat en màquines d’alimentació electrònica, sistemes de transport d’aliment en dos sistemes diferents segons les necessitats o sistemes de climatització.

El maig passat, l’empresa mexicana Bison Holding va comprar la unitat productiva de la maquinària agrícola d’Agric-Bemvig. O sigui, la que pertanyia a la part d’Agric. De fet, Agric-Bemvig, amb 53 anys d’història, eren dues empreses que es van unir per donar servei tant al sector agrícola com el ramader. Amb la crisi, l’empresa va encetar el 2010 un seguit d’ERO (expedients de regulació d’ocupació) quan tenia al voltant de 70 treballadors. El 2012 tenia només 36 treballadors i l’abril del 2013 va acabar fent concurs de creditors amb un passiu de 8,2 milions d’euros. La liquidació, però, va arribar el 2014.

Va ser aleshores que l’empresa Bison Holding va optar per comprar la part productiva d’Agric, que ara es diu Biso A&I Europe, SL i és la seu de la seva filial a Europa, que inclou la comercialització a l’Àfrica i Àsia. En aquesta nova empresa es manté la feina que feia Agric i s’hi han incorporat les marques de Bison.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 55 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't