Poliesportiu
Motor
Hoquei
Futbol

Americans preparats per un ripollès

Albert Altarriba és el preparador físic dels NY Red Bulls, exequip de Thierry Henry.

El 9 Nou
03/04/2015

Als Estats Units el futbol encara no arranca les passions d’Europa, però cada vegada està més arrelat i ja hi ha una lliga amb una vintena d’equips, amb la previsió que augmenti progressivament. Alguns grans jugadors europeus han acabat la seva carrera en equips americans com David Villa, David Beckham o fins i tot Johan Cruyff. També va ser el cas de l’exblaugrana Thierry Henry, que va jugar al New York Red Bulls, precisament l’equip on Albert Altarriba, un ripollès de 30 anys, és el preparador físic. Assegura que està essent una molt bona experiència i que s’hi ha integrat molt bé, però que a la llarga li agradaria tornar cap a Europa, “m’atrauen especialment la Premier League i la Bundesliga”.

Altarriba va començar sent jugador de futbol de la Penya Blaugrana de Ripoll, l’Abadessenc, el Manlleu i el Camprodon, però després es va doctorar en Ciències de l’Activitat Física i es va diplomar en Fisioteràpia, entre altres coses. Això el va portar fins al FC Barcelona, com a preparador físic del segon equip i del futbol base. El març del 2013, però, se li va presentar l’oportunitat de volar cap als Estats Units: “Em va sorgir a través de David Álvarez, que va treballar amb el primer equip del Barça els dos primers anys de Pep Guardiola”. Allà va conèixer Thierry Henry, que se’l va emportar com a preparador físic i fisioterapeuta personal quan va fitxar pels NY Red Bulls. “Al cap d’un any l’equip li feia una oferta per ser el responsable dels serveis mèdics i de la preparació física”, explica Altarriba, “i veient que necessitava ajuda em va proposar anar a treballar amb ell”. El ripollès diu que no va ser una decisió fàcil “però vaig creure que per poder progressar personalment i professionalment era el que necessitava”. Després de la marxa d’Álvarez, Altarriba va passar a ser el preparador físic oficial de l’equip.

La integració a la seva nova vida i feina va ser “més o menys fàcil”. Altarriba explica que tan bon punt va arribar, els membres del club li van facilitar molt la feina “i tots els tràmits burocràtics i tasques de buscar pis, obrir comptes bancaris, donar-te d’alta a la Seguretat Social, se’n van encarregar ells”. El seu dia a dia comença a les 7 del matí, hora en què va a la ciutat esportiva, i després de treballar tot el matí amb els jugadors, a les 4 de la tarda arriba a casa. Altarriba explica que aprofita les tardes per fer recerca i continuar formant-se en l’àmbit de la preparació física i la salut. Els caps de setmana és quan tenen els partits, ja sigui a casa o a fora, “i quan són a fora, la gran majoria acostumen a ser desplaçaments amb avió”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't