EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Torelló fa una crida a la tranquil·litat entorn al cas de la piscina i el nen malalt de diftèria

Segons l’Ajuntament només s’han contactat les persones que havien estat al voltant del nen. En cap cas, però, diuen, els tècnics de Salut han acudit a la piscina de Torelló.

El 9 Nou
05/06/2015

El Departament de Salut de la Generalitat havia confirmat al matí a EL 9 NOU que ha desplegat una investigació epidemiològica a la piscina coberta municipal de Torelló després de saber que el nen de 6 anys d’Olot que pateix diftèria la freqüentava sovint.

El Departament està fent un seguiment als monitors de l’espai públic. Segons fonts de la mateixa piscina, s’hauria vacunat a tot el personal que hauria estat en contacte amb el menor infectat. El mateix Departament ha explicat que s’han fet anàlisis a l’aigua però per contra, des de la piscina s’ha dit que encara no s’havia fet cap mena d’actuació.

Des de Salut s’ha insistit, però, en què s’estan estudiant altres llocs per detectar el focus de contagi. Per tant, no està confirmat que l’origen sigui a Osona.

Per part de l’Ajuntament de Torelló, el primer tinent d’alcalde Manel Romans, ha explicat al programa l’Hora de la Veritat d’EL 9 FM que se n’ha assabentat aquest matí per un ciutadà. Assegura que des del Departament de Salut encara no s’han posat en contacte amb el consistori. També desconeixien que el menor d’Olot es banyés a la piscina del poble.

Aquest cas diftèria és el primer detectat a l’Estat espanyol des de 1987. El nen no havia estat vacunat contra la malaltia. A hores d’ara segueix ingressat a l’UCI de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i es troba estable dins la gravetat.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Torelló

En relació a la notícia que ha aparegut en algun mitjà de comunicació, des de l’Ajuntament de Torelló es fa una crida a la tranquil·litat i es volen puntualitzar alguns extrems.

Atès que el nen d’Olot afectat de diftèria havia anat a la piscina de Torelló, l’Agència de Salut Pública simplement ha aplicat el protocol habitual en aquests casos, consistent en un estudi de contactes. Això significa que s’han identificat les persones que han estat al voltant del nen (família, amics, companys d’escola o d’activitats), s’hi ha establert contacte per via telefònica indicant que les persones que no estiguessin vacunades s’havien de vacunar; les que fa més de 5 anys s’han d’aplicar una vacuna de recordatori; i les persones vacunades no han de fer res.

Per tant, en cap cas tècnics de l’Agència de Salut Pública han acudit a la piscina de Torelló sinó que, simplement, han contactat amb les persones del cercle més pròxim del nen.

Aquest és el protocol habitual, tal com ha confirmat el Departament de Salut, ja que es fa un seguiment exhaustiu de les persones que puguin haver estat en contacte amb el nen com a mesura de precaució. I el contagi de la diftèria es produeix per contacte directe amb una persona malalta o una portadora sana del bacteri, principalment a través de tos, esternuts o utilitzant el mateix mocador o bevent del mateix vas.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 171 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't