El primer secretari del PSC critica l’actitud d’ICV en alguns pobles

El primer secretari del PSC al Vallès Oriental i diputat al Congrés, Román Ruiz, ha criticat l’actitud que, segons ell, està tenint ICV en alguns municipis en el procés negociador previ a la constitució dels ajuntaments dissabte vinent.

El 9 Nou
10/06/2011

En la reunió del Consell de Federació del partit a la comarca, que es va celebrar dijous, Ruiz va lamentar que els ecosocialistes es mostrin disposats a pactar fins i tot amb el PP per fer fora de l’alcaldia algun candidat socialista. “D’una forma que no acabem d’entendre ICV fins i tot inclou partits com el PP per obtenir la majoria”.

El líder socialista es va referir, en concret al cas de la Llagosta, on l’alcalde en funcions, el socialista Antonio Rísquez, pot perdre l’alcaldia després de baixar de 10 a 6 regidors i empatar amb ICV, que té possibilitats de fer alcalde el seu candidat, Alberto López, amb el suport d’altres formacions, com el PP, CiU o Ciutadans Progressistes per la Llagosta (CPLL).

CRÍTIQUES A L’ACORD DE LA ROCA

Román Ruiz també va desqualificar la probabilitat que CiU conservi l’alcaldia amb el suport dels regidors d’ERC i el PP i, tot i ser la força més votada, el PSC es pugui quedar un altre cop a l’oposició, tot i que en aquest cas sí que té el suport de l’únic regidor d’ICV. “Ja m’explicaran aquesta majoria a qui representa i si hi tenen alguna cosa a veure els electorats dels tres partits”, va dir.

El màxim dirigent del PSC al Vallès Oriental va fer una lectura globalment positiva dels resultats electorals i va remarcar que els socialistes han tornat a guanyar les eleccions, tot i que van tenir una important davallada d’uns 9.000 vots respecte de fa quatre anys. “CiU gairebé no ha crescut i som la primera força al Vallès Oriental i això és molt important en el context de Catalunya, en què només a quatre comarques som la primera força”. Va remarcar que el PSC ha guanyat a 14 municipis, tot i que va admetre que caldrà analitzar els mals resultats d’algunes localitats on governava el PSC i ha rebut un vot de càstig en forma de més suport cap a altres forces o bé de votants socialistes que han decidit abstenir-se. Va dir que tenia un “sentiment agredolç” per, d’una banda els resultats negatius de pobles com Bigues i Riells o Santa Maria de Palautordera i, de l’altra, pels municipis on s’ha mantingut el PSC com a primer partit, com Granollers, Mollet, Sant Celoni, Tagamanent o la Roca. Pel que fa a Sant Celoni, on els dos regidors de la CUP tornen a tenir a les seves mans decantar l’alcaldia cap a CiU o el PSC, va expressar la seva confiança de poder recuperar l’alcaldia.

Va anunciar que l’estratègia del PSC en la negociació dels pactes de govern serà “formar governs forts i garantir la governabilitat amb majories estables, no de quatre o cinc forces que no tenen afinitats i que acaben sent majories inestables i que la ciutadania percep com un desgovern”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 129 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't