El projecte del municipi és integrar el centre en l’edifici de Can Marquès, que es vol convertir en un gran equipament cultural.
L’Ajuntament es va proposar, fa més d’un any, buscar subvencions per tirar endavant les obres. Ara han aconseguit un terç del total per fer el teatre, cosa que suposa un pas endavant per fer realitat la conversió de l’antiga casa de Can Marquès en un equipament cultural i ampliar l’oferta al municipi. De fet, molts dels equipaments municipals ocupen antigues residències senyorials com Can Mas Bagà o la Torre del Baron de la Barre.
A Can Marquès caldrà elaborar un pla d’usos per definir les activitats que s’hi faran. La construcció del teatre auditori, que s’integrarà en el gran equipament cultural, s’ha adjudicat a l’arquitecte portuguès Alvaro Siza –que va imposar-se a una quarantena de propostes–, i inclourà un edifici annex, amb una superfície de 16.392 metres quadrats. El nou teatre-auditori tindrà una capacitat per a uns 300 espectadors. En el sector de Can Marquès també s’hi preveu la construcció de 757 habitatges, 60 de protecció oficial i, a més, un supermercat de la cadena valenciana Mercadona.
D’altra banda, altres ajuntament han rebut dotacions importants del PUOSC, d’entre les 38 subvencions a la comarca. Es tracta, per exemple, de Mollet. La Generalitat ha atorgat prop de 900.000 euros a Sant Feliu de Codines, per construir un edifici destinat a l’aparcament de vehicles i la urbanització del parc de l’Escletxa, amb un cost total de més d’un milió d’euros. Montmeló, per exemple, tindrà 700.000 euros per a la biblioteca municipal, que suposa una despesa de prop de 2,5 milions d’euros.
La subvencions també recauen en projectes que tenen un impacte general en els ciutadans de la comarca. És el cas, per exemple, del projecte de construcció dels nous accessos a l’Hospital General de Granollers, que impliquen una rotonda a la cruïlla entre els carrers Francesc Ribas, Bartomeu Brufau i passeig de la Muntanya.
{{ comment.text }}