La Roca perdrà una línia de P-3 si no s’inscriuen més de 80 alumnes entre les dues escoles del centre urbà

La Roca perdrà, el curs que ve, una de les quatre línies de P-3 de la zona centre si no s’hi inscriuen més de 80 alumnes, aproximadament.

El 9 Nou
19/03/2012

Actualment, al centre del municipi hi ha dues escoles públiques, la Pilar Mestres i la Mogent, amb dues línies (50 alumnes) de P-3 cadascuna. Per al curs que ve, Ensenyament ha previst retallar una línia a la Pilar Mestres si, tal com preveuen, s’hi inscriuran 75 nens. El Departament, però, s’ha compromès amb l’Ajuntament a reobrir la línia si les inscripcions ho justifiquen.

Segons el cens de la Roca, hi ha 87 nens nascuts al municipi que hauria de cursar P-3 el curs que ve, dos menys que l’any passat. Ensenyament, però, preveu, segons les seves estadístiques, que no s’escolaritzen el 100% dels nens que fan tres anys. També manté que alguns nens marxen fora del municipi. “Per això se’ls fa difícil ofertar la quarta aula al centre de la Roca”, diu l’alcalde Rafael Ros. “Però tenim el seu compromís de reobrir-la si la demanda real ho justifica. Això vol dir que si tots els nens censats s’hi inscriuen, o bé ho fan entre 81 o 85, per exemple, la quarta aula s’obrirà”.

Des de l’escola Pilar Mestres, però, s’ha volgut tranquil·litzar els pares i mares que pretenen inscriure els seus fills al centre el curs que ve. Fonts de l’escola creuen que si totes les famílies de la Roca Centre aposten per escolaritzar els fills en les escoles del municipi, el Departament d’Ensenyament haurà d’obrir la quarta línia. “A més, aquí tenim molts nens escolaritzats amb germans petits que han de cursar P-3 el curs vinent que no són del centre del poble, o que provenen d’altres municipis i per tant no es comptabilitzen al cens. I aquestes són dades que no ens ha demanat Ensenyament”, diu una font de l’escola Pilar Mestres.

La mateixa font també assegura que la retallada comportaria classes de P-3 molt plenes, un escenari que ja havien viscut les escoles del centre abans que s’obrís, per exemple, l’escola de primària de Santa Agnès.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 183 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't