La Troba Kung Fu actuarà en el concert que obrirà el festival GREC de Barcelona

El Festival Grec 2012 arrencarà el 30 de juny al Passeig Lluís Companys amb una inauguració gratuïta inèdita, que respon a la idea del director, Ramon Simó, de fer un certamen “més viscut” per la ciutadania. La Troba Kung-Fu, de la Garriga, serà un dels protagonistes de l’obertura popular del GREC.

El 9 Nou
26/04/2012

El Festival Grec s’estrena enguany amb una declaració d’intencions: un espectacle teatral i dos concerts gratuïts al centre de Barcelona. Aquesta és la manera que el nou director del festival ha escollit per “anunciar a la ciutat” que comença una nova i renovada edició del certamen.

La decisió no és casual sinó que respon a la seva voluntat “d’apropar a la ciutadania” el festival, una premissa que té a veure, al seu torn, amb l’encàrrec que se li va fer des de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en atorgar-li la direcció del Festival Grec.

En aquest acte “ciutadà” inaugural, hi actuarà d’una banda la companyia de Flandes Theater TOL, amb una proposta molt singular de ‘teatre aeri’, marcada per un potent llenguatge visual i un gran imaginari poètic. Completaran la inauguració del festival els concerts de La Troba Kung-Fú i Canteca de Macao, dos exponents de la rumba catalana i els ritmes llatins, que volen conferir aquest aire de popularitat que enguany persegueix el festival.

Amb tot, aquesta edició no descuidarà la inauguració ‘oficial’, que com cada any tindrà lloc al Teatre Grec. Allà, el primer espectacle pròpiament dit del festival serà el concert que oferirà Pascal Comelade en companyia de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Itineràncies per la ciutat

La nova etapa del festival havia d’apostar per les “itineràncies” d’espectacles per diversos indrets de la ciutat. Enguany, com a primer pas en aquest sentit, hi haurà dues propostes. Una, la dansa de la coreògrafa israeliana, Ohad Naharin en col·laboració amb IT Dansa, ‘Kamuyot’. La companyia de l’Institut del Teatre s’encarregarà de dur aquest espectacle a diversos districtes de la ciutat els caps de setmana del festival, de centre cívic a centre cívic.

La segona opció és ‘L’ànima del bus’, una idea de Martí Torras i Marc Artigau, que han ideat un autobús on l’actor Jordi Martínez i el músic Pep Pascual entretindran els passatgers tot recorrent la ciutat. (l’autobús farà quatre itineraris pels districtes d’Horta, Sant Andreu, Sants i Sant Martí.

‘Grec Innovació’

La voluntat de fer propostes que arribin als públics “més dinàmics”, és a dir, en connexió amb les noves tecnologies de la imatge, la comunicació i el món digital, comporta que el Grec ofereixi un seguit d’espectacles de nou format.

‘Viatges’, de José Sanchis Sinisterra i Ferran Audi (al Teatre Ovidi Montllor), ‘Pseudo’, de Marcel·lí Antúnez Roca (al Mercat de les Flors) i ‘La Nana Bunilda menja malsons’, de Charly Trama Teatre i Nona Asensio (al Mercat de les Flors) són algunes de les propostes.

Els espectacles per al públic familiar, o de “tots els públics”, com prefereix referir-s’hi Ramon Simó, són també una part de la programació que es reforça enguany. Sumant-se a ‘La Nana Bunilda menja malsons’, aquest apartat del Grec es completa amb ‘Els racons de la Memòria’, del Circ Cric (Tortell Poltrona), ‘Raspall’, basat en l’obra de Pere Calders i interpretada per Teatre Nu, ‘Llenties i Marabú’, d’Escarlata Circus, ‘Le Grand C’, de la Companyia XY, i ‘La Mar- La tonalitat de l’infinit’, dues composicions que intepretarà la Coral Cantiga, que celebra el seu 50è aniversari.

Activitats Paral·leles

Dins de les activitats paral·leles del Grec, es manté el tradicional ‘Obrador d’estiu’ a la Sala Beckett, una trobada internacional de dramaturgs emergents que enguany arriba a la VII edició.

Al marge d’això, hi ha tres novetats destacades. La primera, l’anomenada ‘Escola de l’espectador’, que s’ubicarà en una carpa al costat del Teatre Grec. Ideat pel dramaturg Jaume Melendres, aquest espai permetrà als espectadors “millorar les seves tècniques” de valoració dels espectacles assistint a assajos, veient com es munta una escenografia o veient com es preparen els ballarins.

D’altra banda, les biblioteques de Barcelona se sumen al Grec amb cinc converses entre artistes i públic. En aquest cas, el propi Ramon Simó protagonitzarà una d’aquestes converses on explicarà directament als assistents la programació i nova orientació del Grec.

Finalment, i en consonància amb la voluntat de programar més espectacles de circ, també es realitzaran activitats vinculades amb aquesta disciplina. Els tallers de circ (també a la carpa del Grec) està ideat perquè el públic familiar conegui els secrets de la força, l’equilibri, la destresa… que requereixen els artistes de circ.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 160 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't