La recomanació arriba després de la consulta que el bisbat va fer fa un any a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, arran del ressò als mitjans de la presència d’eclesiàstics als patronats d’hospitals on es feien aquest tipus de pràctiques a finals de 2010.
Segons va dir llavors la direcció de l’Hospital de Granollers, al centre es fan avortaments en els casos en què clínicament, i només fins a les 20 setmanes de gestació, s’identifica una malformació greu contrastada al fetus, tal i com va explicar aquest periòdic en un reportatge del 2010.
Segons un comunicat públic del bisbat de Terrassa, el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses “ha manifestat reiteradament i de manera pública la seva repulsa i condemna a aquestes pràctiques i a la legislació que ho permet. També ho han fet els rectors de les parròquies de Sant Esteve de Granollers i de Sant Martí de Sant Celoni”. De fet, a Sant Celoni, el rector de la parròquia de Sant Martí, Ignasi Fusté va arribar a dimitir el març de l’any passat del càrrec de vicepresident del Patronat de l’Hospital en desacord amb algunes pràctiques com la vasectomia i l’anomenada píndola de l’endemà. A Granollers, a finals de 2010, els representants de l’Església al Patronat de l’Hospital (Jaume Sala, nomenat per la parròquia, i el rector, Lluís Pou) van amenaçar de dimitir si el centre sanitari no deixava de fer avortaments.
Ara, el Vaticà ha anunciat al bisbat de Terrassa que si els eclesiàstics són coherents amb la doctrina de l’església en els seves opinions al Patronat “no sembla que hi pugui haver una cooperació amb el mal moralment il·lícita”. El dictamen també indica que “el possible escàndol als ulls de l’opinió pública” per la presència de l’Església en aquests patronats es pot evitar si els rectors “fan pública la seva opinió contrària a aquestes pràctiques”.
D’altra banda, Saiz de Meneses ha visitat aquest dimecres l’Hospital de Granollers. El bisbe ha fet un recorregut per les instal·lacions de l’equipament.
{{ comment.text }}