Els franciscans renoven la meitat de frares de la comunitat de Granollers

Els franciscans conventuals de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat i de Sant Antoni de Pàdua de Granollers han renovat la meitat dels sis frares que formen part de la comunitat.


El 9 Nou
23/09/2013

S’hi ha incorporat Gonzalo Fernández-Gallardo Jiménez, de 52 anys, que ha estat designat nou rector en substitució d’Antonino Jarabo, que segueix vivint a la comunitat de Granollers. Fernández-Gallardo havia estat aquest darrer any a Brussel·les participant en la refundació d’una comunitat amb tres monjos més d’altres països. “Va ser una experiència molt enriquidora”, diu.

També s’han sumat a la comunitat de Granollers Antonio Royo, de 52 anys, que arriba després de fer un any sabàtic, i Abel Garcia, de 32 anys, que aquest darrer any havia estat a Roma fent un màster per completar els seus estudis. A banda de l’antic rector, segueixen a la comunitat dels Frares Fulgencio Ibáñez i Francisco Pesquera. Els canvis vénen determinats pel responsable a l’Estat dels franciscans conventuals. El nomenament del nou rector l’ha fet el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, a partir de la proposta d’aquest ordre.

Fernández-Gallardo, fill d’Escalonilla (Toledo), explica que volen “reforçar la vida en comunitat i centrar-la en l’amor a Déu” a través “d’una vida d’oració molt intensa”. S’ha fixat un nou horari d’oració de tres hores i mitja al dia per als monjos. Fan pregàries en solitari però també en comunitat. Aquestes es fan a l’església dels Frares i hi pot participar tothom. “Totes les oracions comunitàries són obertes”. A més, la comunitat ha ampliat l’horari d’accés del temple, tot i que manté l’horari de les misses que hi havia fins ara.

“El tresor que nosaltres podem oferir a la gent és la nostra autèntica vida de comunitat”, explica el nou rector de la parròquia dels Frares, a Granollers. I, per fer-ho, volen ser “molt propers” a la gent. “Com va dir el sant pare al Brasil, oferim l’únic que tenim des de la nostra pobresa, que és Jesucrist”, afirma Fernández-Gallardo, que destaca que la gent els ha rebut “amb els braços oberts”. Els sis franciscans conventuals viuen “en clau de nova evangelització”. Això es tradueix, per exemple, en l’ús de l’hàbit, també pel carrer.

EL DIA A DIA

Els franciscans conventuals d’aquesta comunitat de Granollers comencen l’activitat a les 7 del matí amb una primera oració. A partir de les 9 del matí, fan altres activitats: pastorals, formatives o comunitàries. Entre aquestes, hi ha l’assistència als malalts de l’Hospital General de la ciutat, que tenen al seu càrrec i dins dels límits de la parròquia. A la 1 del migdia, fan una nova oració –de mitja hora de durada– abans de dinar. A la tarda, participen en les activitats pròpies de la parròquia com la catequesis, el servei de Càritas –amb rober i servei de distribució d’aliments a les famílies que passen per dificultats econòmiques– o l’atenció al despatx parroquial. A les 10 de la nit, fan la darrera pregària a l’església, però aquesta ja és només per als monjos.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 895 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't