La Temporada de Música Sacra es consolida en la sisena edició

La Temporada de Música Sacra de Granollers arriba enguany a la sisena edició totalment consolidada però amb l’objectiu d’arribar més a la resta de la comarca del Vallès Oriental.

El 9 Nou
18/01/2014

“Quan vam començar, en plena crisi, teníem un futur totalment incert, però ara estem molt contents d’haver arribat a la sisena edició amb bona salut”, comenta l’organista Vicenç Prunés, de la Fundació Pro Música Sacra Granollers, organitzador de la temporada, que inclou els cicles La Música del Cel i La Música dels Vitralls. “Ara, la nostra intenció és que el projecte tingui més seguiment a la resta de la comarca. El món especialitzat està molt al cas del que fem aquí, però potser ens falta fer més difusió comarcal. El concert que fem per Sant Esteve és ideal per atraure públic de la resta de la comarca”, explica Prunés.

En aquesta nova edició es presenten 10 concerts, un cada mes, excepte a l’agost i un altre mes que se cedeix a una altra entitat, com Mans Unides. Els repertoris que es presenten són molt poc habituals, d’acord amb les possibilitats de l’orgue Josep Maria Ruera. “Sempre tirem d’un repertori lluny dels estàndards. En aquesta ocasió hi ha molta música romàntica i contemporània, que anirà a càrrec de cors i solistes de Catalunya i d’altres països com Alemanya i Finlàndia”.

De la comarca, hi seran presents aquesta temporada el Cor de Cambra de Granollers, que actuarà amb l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, i l’organista Eduard Vila, i el flautista granollerí Claudi Arimany, que actuarà per Sant Esteve amb l’organista Vicenç Prunés, amb el concert titulat El so daurat. Prunés també serà l’organista acompanyant en altres concerts. En la majoria de les actuacions es demana un donatiu de 6 euros, mentre que en la resta és de 10.

“La situació econòmica fa que es treballi més amb els de casa i s’aposti per la necessària acció pedagògica mitjançant les classes magistrals impartides per alguns dels organistes visitants”, explica Prunés.

TOTA LA TEMPORADA

La nova temporada començarà el 19 de gener i acabarà el 26 de desembre després d’haver ofert 10 concerts. Tots els concerts es faran a les 6 de la tarda a l’església de Sant Esteve, excepte el del 26 de desembre, que es farà a les 8 del vespre. Les propostes per a aquesta nova temporada són:

*Diumenge 19 de gener, La nissaga Bach: El Magnificat, de C.P.E.Bach, amb Contrapunto Vocale, la violoncelista Clara Hernàndez, l’organista Vicenç Prunés i la direcció de Pau Jorquera Bordonau.

*Diumenge 16 de febrer: 300 anys d’esplendor organístic a Euskal Herria, amb Alberto Sáez Puente (Castella i Lleó). Classe magistral prèvia. A les 6 de la tarda a l’església de Sant Esteve.

*Diumenge 13 d’abril: El bel canto sacre: Missa dalmàtica, de Franz Von Suppé, amb el Cor d’Homes d’Igualada, i la direcció de Pere Lluís Biosca.

*Diumenge 18 de maig: Ecos: el gregorià proposa i l’orgue disposa, amb el Grup de Cant Gregorià de l’Ateneu de Sant Joan Despí, dirigit per Ramon Moragas Badia, i amb l’organista alemany Jörg Abbing. Classe magistral prèvia.

*Diumenge 8 de juny: El Rèquiem, de M. Duruflé (Granollers, 31 de maig de 1938, In Memoriam), amb Arsin Nova Cor de Cambra, i l’organista Vicenç Prunés, Direcció de Pere L. Biosca.

*Diumenge 6 de juliol: Musicàtnia: Compositors catalans a la diàspora, amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, sota la direcció de Joaquim Térmens.

*Diumenge 21 de setembre: Les entretiens d’un orgue i una tenora, amb Jordi Molina Membrive (tenora) i Josep Maria Escalona Canyet (orgue).

*Diumenge 19 d’octubre: Música romàntica i sacra per a gran cor i orgue, amb l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, el Cor de Cambra de Granollers, i l’organista Eduard Vila, amb els directors David Hernández Urpí i Josep Vila Jover.

*Diumenge 16 de novembre: L’humor i la destresa d’un orgue virtuós, amb l’organista Pauli Pietiläinen.

*Divendres 26 de desembre: Claudi Arimany: El so daurat, amb el flautista Claudi Arimany i l’organista Vicenç Prunés.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 178 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't