Un veí de Palautordera retrata les esglésies del Montseny de nit

L’arquitectura religiosa del Montseny és l’eix del treball de fotografia nocturna que està fent Mariano Pagès, veí de Santa Maria de Palautordera.

El 9 Nou
24/10/2014

L’objectiu és publicar el llibre Estels, ermites i esglesioles del Montseny, i per aquest motiu ha obert una campanya de micromecenatge a Verkami, que acabarà el 9 de novembre, per al seu finançament.

Pagès, que és arquitecte tècnic, fotògraf i artista audiovisual, destaca la particularitat del llibre. “No és un llibre de fotografies normal. Les publicacions existents fan referència a les esglésies dividides per comarques, però jo he agafat com a escenari el Parc Natural del Montseny, perquè totes tenen una identitat arquitectònica”, ha explicat el fotògraf. La segona qüestió que li dóna un altre toc especial al projecte és que les fotografies les ha fet de nit. “Hi ha imatges molt ben fetes d’esglésies, i el que volia fer no era una repetició, per això vaig decidir fer-les de nit”. A través d’una tecnologia especial, ha aconseguit fer les fotografies amb una exposició de 35 minuts. “Per això, és imprescindible que hi hagi una foscor total. Si hi ha una mica de claror de la lluna ja no es pot treballar, i tampoc amb contaminació lumínica”, ha comentat. En alguns casos, fins i tot va haver de demanar als ajuntaments que apaguessin els llums.

Per il·luminar els edificis o alguns dels seus elements, Pagès utilitza llanternes o flaixos que porta a la mà. “Totes les fotografies estan fetes in situ, sense retocs posteriors. Això li dóna un valor més al treball”, considera l’autor.

Pagès ha fotografiat una seixantena d’esglésies, situades en 21 municipis. D’aquests, 19 formen part del Parc Natural del Montseny, dins les comarques del Vallès Oriental, Osona i la Selva. Els altres dos, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, també s’han volgut afegir al projecte.

El llibre, prologat per l’historiador Antoni Pladevall, es presentarà amb una exposició de fotografies al Museu Etnològic del Montseny (Arbúcies) el 13 de desembre. També està previst portar l’exposició a Sant Pere de Vilamajor, Montseny, Aiguafreda, Cànoves, la Garriga i Sant Celoni, entre altres poblacions. L’objectiu és posar punt i final al projecte el 2015 amb una exposició al Casal de Catalunya de Buenos Aires, a l’Argentina, d’on és originari el fotògraf.

L’aportació mínima per participar en el Verkami costa 25 euros i té com a recompensa el llibre. Posteriorment es vendrà a 26 euros.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't