El grup de voluntaris jubilats de Castellterçol ha recuperat l’històric pedró de Sant Julià

El pedró que hi havia a tocar a l’ermita de Sant Julià, situada a uns quatre quilòmetres als afores de Castellterçol, que el mes de maig algú es va endur, deixant solament la peanya de pedra que l’aguantava, ja torna a tenir la imatge.

El 9 Nou
02/11/2015

El nou pedró es va inaugurar diumenge, en un acte molt concorregut.

Els autors de la recuperació del pedró són un grup voluntaris jubilats que ja fa temps que, any rere any, netegen i mantenen fonts i llocs històrics del poble, i que en aquesta ocasió es van plantejar de fer un nou pedró amb pedra picada. Es tracta d’un bloc de pedra massís que ha estat buidat del tot i que en el fons de la fornícula s’hi ha gravat en relleu el cap de la imatge de la verge de Montserrat.

L’acte d’inauguració es va celebrar aprofitant que els caminaires iniciaven el curs de caminades, amb la ja tradicional xocolatada que ja fa ans que es fa. A Sant Julià s’hi van aplegar més d’un centenar de veïns que, a més de la suculenta xocolatada, van poder veure com amb bona voluntat i esforç hom aconsegueix esmenar allò que algú sense escrúpols va poder fer malbé. El rector de la vila, mossèn Ramon Muntades, va beneir la nova escultura.

La colla de jubilats confia que a partir d’ara els gambirots no tornin a emportar-se el pedró, tota vegada que ara fa tres anys ja es van emportar, també, la campana de l’ermita, que és preromànica i d’un valor incalculable, i encara que avui es troba en un estat força lamentable en no fer-hi treballs de conservació i restauració.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 332 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't