Uns joves de Sant Celoni creen una agenda cultural per a mòbils

Un grup de joves enginyers de Sant Celoni han creat Vasplan, una aplicació per a telèfons mòbils que permet estar al dia dels actes socials i culturals del nostre entorn.

El 9 Nou
09/02/2016

En la presentació d’aquesta agenda virtual, que van dur a terme a la sala polivalent de La Clau, els impulsors van deixar clar que amb Vasplan tenen dos grans objectius: donar informació d’esdeveniments socioculturals del nostre entorn i a la vegada ser l’altaveu de col·lectius i entitats per tal que puguin arribar a més gent.

Un dels elements principals i més innovadors de l’aplicació és que són els mateixos organitzadors d’una activitat els que introdueixen l’esdeveniment a l’agenda de Vasplan. Tot i que aquesta opció no estarà disponible fins d’aquí a unes setmanes, l’objectiu és que siguin les mateixes entitats que, després de crear-se un perfil a la pàgina web de l’aplicació, puguin introduir-hi l’activitat. D’aquesta manera, petites entitats poden promocionar els seus esdeveniments de manera senzilla. “Volem prioritzar la cultura popular que surt des del poble i posar-la a l’abast de la gent”, deia Elena Rodríguez, membre de l’equip.

ACTIVITATS DE CINC MUNICIPIS

L’aplicació, que està en fase de prova, ja es pot descarregar gratuïtament amb telèfons mòbils Android i IOS. Ara l’agenda està actualitzada amb activitats dels municipis de Sant Celoni, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Cardedeu i Granollers. Tot i això, l’objectiu dels impulsors és estendre’s arreu del territori. “A La Clau hi plantem la primera llavor però volem arribar a tots els Països Catalans”, reconeixia Rodríguez. És per això que durant els propers mesos volen donar-se a conèixer arreu del país, entre les entitats i els mateixos ajuntaments.

La idea de crear aquesta aplicació sorgeix de la necessitat de conèixer què passa i quines activitats es fan al nostre voltant. “Vam anar a viure a Barcelona i no sabíem què passava a Sant Celoni, ni què s’hi feia, per això vam creure que aquesta aplicació era una necessitat per cobrir”, explica Marçal Perapoch, un dels impulsors.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't