El projecte Microteatre s’implanta a Granollers amb quatre propostes

Arnau Bellavista i Sara Cañete, de Granollers, i Jordi Centellas i Cristina Cordero, de Barcelona, són els guanyadors del concurs de dramatúrgia Microteatre, convocat per Arsènic i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.


El 9 Nou
21/10/2014

La iniciativa té l’origen en el projecte Micro teatro por dinero, nascut a Madrid, en què es planteja la creació d’espectacles teatrals de petit format i de curta durada sobre una mateixa temàtica, desenvolupada lliurement pels autors, i realitzat en un espai escènic reduït, i amb un nombre de públic també petit. “Vam anar a Madrid i ens va agradar molt aquest projecte però, a més, vam decidir ampliar-lo i fer una convocatòria perquè s’hi presentessin els joves dramaturgs”, va explicar Teresa Llobet, coordinadora de Roca Umbert. Als participants se’ls va demanar la presentació d’un guió teatral escrit en català i basat en el món dels adolescents o joves. Cada obra havia de tenir tres personatges com a màxim i una durada màxima de 20 minuts. “Hem volgut impulsar la gent jove que està creant en les arts escèniques, unint-los amb directors amb un bagatge professional i vinculats a Granollers i a la comarca”, va comentar Marta G. Otín, de l’espai Arsènic.

Els textos que va seleccionar el jurat són Abans de l’estiu, de Jordi Centellas; Dimorfisme, d’Arnau Bellavista; Elefant, de Cristina Cordero, i Entremirar-se, de Sara Cañete. A més de Teresa Llobet, el jurat estava format per Pasquale Bavaro, dramaturg, director teatral i professor de Teoria Dramàtica a Arsènic, i Roberto Romei, director teatral i professor de Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona.

El premi que rebran els guanyadors és una petita dotació econòmica, a més de la posada en escena de l’obra a càrrec de directors professionals que treballaran amb joves actors prèviament seleccionats en un càsting obert. Les representacions es faran els dies 14 i 15 de novembre de Roca Umbert, amb vuit sessions en cadascun dels espectacles.

QUATRE PROPOSTES PER A QUATRE DIRECTORS

Txell Roda serà l’encarregada de posar en escena Dimorfisme, el guió escrit per Arnau Bellavista, artista resident a Roca Umbert, que fa aproximadament un any es va començar a interessar pel teatre i va fer cursos en un centre cívic. L’obra premiada, una història una mica surrealista sobre un noi que té una inquietud molt forta a dins, és la primera peça teatral que ha acabat.

Entremirar-se, de Sara Cañete, arribarà a escena de la mà del director Dusan Tomic, veí de Granollers. Amb aquesta obra, Cañete, que és periodista i treballa de guionista a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha tret la seva part més creativa, fruit d’un any de formació a l’obrador de la Sala Backett. La peça parla de la comunicació i la incomunicació que hi ha entre pares i fills. “Ensenya que, generalment, la violència té uns motius ocults”, va explicar l’autora.

Per la seva banda, Martí Torras escenificarà Elefant, una petita història de dos germans que no tenen família i que busquen el seu lloc al món, creada per Cristina Cordero, una jove de Barcelona que ha estudiat dramatúrgia a l’Institut del Teatre.

Abans de l’estiu, de Jordi Centellas, arribarà a l’escenari sota la direcció de Maria Castillo. És la història de dos joves que es coneixen al terrat d’un institut. “Ha passat un fet greu i això crea uns vincles emocionals”, comenta l’autor, que també va passar per l’Institut del Teatre, i actualment treballa amb la companyia La Reial, que actua en espais no convencionals.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't