El projecte Microteatre s’implanta a Granollers amb quatre propostes

Arnau Bellavista i Sara Cañete, de Granollers, i Jordi Centellas i Cristina Cordero, de Barcelona, són els guanyadors del concurs de dramatúrgia Microteatre, convocat per Arsènic i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.


El 9 Nou
21/10/2014

La iniciativa té l’origen en el projecte Micro teatro por dinero, nascut a Madrid, en què es planteja la creació d’espectacles teatrals de petit format i de curta durada sobre una mateixa temàtica, desenvolupada lliurement pels autors, i realitzat en un espai escènic reduït, i amb un nombre de públic també petit. “Vam anar a Madrid i ens va agradar molt aquest projecte però, a més, vam decidir ampliar-lo i fer una convocatòria perquè s’hi presentessin els joves dramaturgs”, va explicar Teresa Llobet, coordinadora de Roca Umbert. Als participants se’ls va demanar la presentació d’un guió teatral escrit en català i basat en el món dels adolescents o joves. Cada obra havia de tenir tres personatges com a màxim i una durada màxima de 20 minuts. “Hem volgut impulsar la gent jove que està creant en les arts escèniques, unint-los amb directors amb un bagatge professional i vinculats a Granollers i a la comarca”, va comentar Marta G. Otín, de l’espai Arsènic.

Els textos que va seleccionar el jurat són Abans de l’estiu, de Jordi Centellas; Dimorfisme, d’Arnau Bellavista; Elefant, de Cristina Cordero, i Entremirar-se, de Sara Cañete. A més de Teresa Llobet, el jurat estava format per Pasquale Bavaro, dramaturg, director teatral i professor de Teoria Dramàtica a Arsènic, i Roberto Romei, director teatral i professor de Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona.

El premi que rebran els guanyadors és una petita dotació econòmica, a més de la posada en escena de l’obra a càrrec de directors professionals que treballaran amb joves actors prèviament seleccionats en un càsting obert. Les representacions es faran els dies 14 i 15 de novembre de Roca Umbert, amb vuit sessions en cadascun dels espectacles.

QUATRE PROPOSTES PER A QUATRE DIRECTORS

Txell Roda serà l’encarregada de posar en escena Dimorfisme, el guió escrit per Arnau Bellavista, artista resident a Roca Umbert, que fa aproximadament un any es va començar a interessar pel teatre i va fer cursos en un centre cívic. L’obra premiada, una història una mica surrealista sobre un noi que té una inquietud molt forta a dins, és la primera peça teatral que ha acabat.

Entremirar-se, de Sara Cañete, arribarà a escena de la mà del director Dusan Tomic, veí de Granollers. Amb aquesta obra, Cañete, que és periodista i treballa de guionista a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha tret la seva part més creativa, fruit d’un any de formació a l’obrador de la Sala Backett. La peça parla de la comunicació i la incomunicació que hi ha entre pares i fills. “Ensenya que, generalment, la violència té uns motius ocults”, va explicar l’autora.

Per la seva banda, Martí Torras escenificarà Elefant, una petita història de dos germans que no tenen família i que busquen el seu lloc al món, creada per Cristina Cordero, una jove de Barcelona que ha estudiat dramatúrgia a l’Institut del Teatre.

Abans de l’estiu, de Jordi Centellas, arribarà a l’escenari sota la direcció de Maria Castillo. És la història de dos joves que es coneixen al terrat d’un institut. “Ha passat un fet greu i això crea uns vincles emocionals”, comenta l’autor, que també va passar per l’Institut del Teatre, i actualment treballa amb la companyia La Reial, que actua en espais no convencionals.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 465 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't