En el cas de Cassà, s’hii afegeix que és dona (un col·lectiu poc present en el sector; només un 26% de titulars d’explotacions a Catalunya són dones).
Familiarment ja estava vinculada al sector, i des de ben jove havia treballat en l’explotació familiar. Posteriorment, els estudis li van permetre aprofundir en els coneixements, sobretot arran del mòdul en agricultura ecològica, que s’ha convertit en una de les seves especialitats. “Teníem unes terres a Sant Antoni de Vilamajor i vam decidir que allà hi faríem conreu ecològic”, explica Cassà. I, a partir d’aquí, la recepta per mantenir-se en el sector: “posar-hi ganes i esforç i tenir molts projectes”. Tenir projectes és fonamental per créixer econòmicament.
Cassà admet que el primer factor necessari és estimar el camp, perquè és una feina que “requereix molta dedicació”. En el seu cas, el suport familiar li va permetre fer els primers passos amb més fermesa. A més de la feina en els camps de cultiu ecològic col·labora amb l’explotació lletera familiar.
Tot i admetre que coneix casos en què no hi ha hagut continuïtat, Cassà també destaca que “el jovent s’està implicant més”. El creixement que aporten les cistelles ecològiques són un factor positiu.
{{ comment.text }}