El TSJC estima que caldrien cinc jutjats nous a Granollers i Mollet

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) torna a cridar l’atenció sobre la manca de mitjans de l’administració de justícia al Vallès Oriental.

El 9 Nou
21/07/2015

Com ha passat en anys anteriors, en la memòria de l’any 2014, el màxim òrgan judicial de Catalunya apunta que a la comarca caldria obrir un total de cinc jutjats nous entre les seus de Granollers i Mollet. En concret, per a Granollers, el TSJC, estima que caldria crear dos nous jutjats d’instància que se sumarien als set actuals, un penal i un social, amb els quals es passaria a quatre jutjats en els dos casos. A Mollet, el document del TSJC proposa crear un nou jutjat mixt que seria el sisè.
La mateixa memòria recull el volum de feina dels diferents òrgans judicials i adverteix de la sobrecàrrega de treball que tenen alguns, especialment els jutjats d’instància de Granollers –vegeu gràfic adjunt– que estan fins al 155% per sobre del mòdul màxim que marca el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Si es té en compte el mòdul inferior, la sobrecàrrega pot arribar al 250%. Aquest és un fet que fa uns mesos van denunciar conjuntament els advocats, procuradors, secretaris judicials i el degà dels jutges en una compareixença pública conjunta. “Són inadmissibles mòduls del 200 o fins i tot del 250%”, diu el text del TSJC, que adverteix que “les conseqüències són òbvies: retards, mala qualitat del servei i queixes dels ciutadans”.

CREIX UN 6,7% LA DEMANDA DE JUSTÍCIA

La demanda de justícia gratuïta al Vallès Oriental va créixer un 6,7% l’any passat –vegeu gràfic adjunt– segons les dades del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut (TOAD) que ha donat a conèixer aquesta setmana el Col·legi d’Advocats de Granollers, que engloba els partits judicials de Granollers i Mollet.

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

En aquesta enquesta han votat 253 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't