L’acord va ser pres per unanimitat en la reunió del 15 de setembre en un punt que no estava inicialment a l’ordre del dia.
Era la resposta a una comunicació del Departament de Justícia on exposava la proposta de creació de nou jutjats nous a Catalunya per a l’any 2016 entre els quals hi havia dos jutjats de primera instància al partit judicial de Granollers. Serien els que van començar a funcionar aquest setembre com a jutjats transversals de reforç i que han assumit tots els temes de família i incapacitats que entren a primera instància a banda de part de les execucions de sentències pendents. El reforç a primera instància, reclamat de manera conjunta per jutges, advocats i procuradors que treballen als jutjats de Granollers, ha de permetre reduir la càrrega de treball dels set jutjats de primera instància que hi havia fins ara perquè estan entre els més saturats de tot Catalunya.
El posicionament del TSJC no ha agradat al nou degà dels jutges de Granollers, Antoni Climent, titular del Jutjat Penal número 3. “És un despropòsit, no té sentit treure un jutjat de Granollers i posar-lo a Sant Feliu. Si allà és necessari que es posi però no en detriment de Granollers”, diu Climent, que recorda que ja s’ha fet tota la tasca de repartiment de feines i la inversió material per posar en marxa els dos jutjats de reforç.
Per la seva banda, Josep Medina, degà dels advocats de Granollers, també qüestiona la decisió. “Si Sant Feliu necessita un jutjat, que el donin a Sant Feliu però que no el treguin d’aquí”, indica Medina, que, amb tot, es mostra prudent a l’espera de tenir un coneixement oficial del text aprovat per la sala de govern del TSJC. “Amb aquests dos jutjats encara estem per sobre de la càrrega de treball mitjana dels jutjats de Catalunya”, recorda.
Antoni Climent considera que ara cal treballar perquè el Ministeri de Justícia “en el moment que es decideixi crear nous jutjats” converteixi en permanents els dos jutjats de reforç.
{{ comment.text }}