Grifols potencia la recerca a Parets amb fons europeus

El grup farmacèutic Grifols impulsarà la seva activitat de recerca després del finançament de 100 milions d’euros que ha rebut a través d’un préstec del Banc Europeu d’Inversions (BEI).

El 9 Nou
07/11/2015

L’empresa assenyala que els centres de recerca europeus estan situats, i ho continuaran estant, en el complex industrial de Parets. Serà des d’aquests centres de recerca des d’on es portaran a terme els projectes investigadors relacionats amb els fons europeus recaptats.

El préstec, que es va firmar aquest dimecres, forma part del fons europeu d’inversions estratègiques, també conegut com a pla Juncker. L’empresa utilitzarà aquests fons per reforçar les inversions destinades a recerca i desenvolupament. Aquestes inversions estan centrades, principalment, en la recerca de noves indicacions per a les proteïnes plasmàtiques que obté la companyia. Les noves indicacions inclouen, entre d’altres, el tractament de la malaltia d’Alzheimer. També es busquen aplicacions per a malalties vasculars o trombosis arterials.

El pla Juncker és una iniciativa que té el suport del BEI i la Comissió Europea i s’ha creat per reactivar la inversió de projectes estratègics a tot Europa per enfortir la recerca a les empreses del continent. Grifols és una de les primeres companyies europees que ha rebut un dels préstecs procedents d’aquest fons europeu.
La firma vallesana ja havia aparegut com una de les principals candidates a recaptar aquests fons europeus quan, al mes d’abril, el mateix Banc Europeu d’Inversió havia fet públics els primers quatre projectes que rebrien el finançament. Els últims mesos han servit per activar les tramitacions necessàries, entre altres diferents auditories, per acabar concretant un préstec amb un termini de 10 anys, amb interès fix i un període de carència de dos anys.

El Banc Europeu d’Inversió espera que el suport als projectes de recerca contribuirà a reforçar la posició competitiva de Grifols en el mercat global de medicina transfusional i que contribuirà a conservar opcions d’ocupació qualificada. Grifols és una de les companyies líders del seu sector, amb vendes de 3.350 milions d’euros i 14.000 treballadors a tot el món. Té la seu a Catalunya i presència en un centenar de països.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 132 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't