Guany d’habitants via migracions

La comarca ha guanyat més de 500 habitants a conseqüència dels moviments migratoris interns que es van produir durant l’any 2014.

El 9 Nou
10/11/2015

Les dades, que ha difós l’Institut d’Estadística de Catalunya, assenyalen un lleuger alentiment d’aquest guany de població via migracions internes, perquè l’any anterior la diferència entre les arribades de nous habitants i les sortides havia estat de 843 persones.

El Vallès Oriental va ser la quarta comarca que va rebre més població des de la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol el 2014. Els moviments migratoris són un fenomen clarament metropolità i són les comarques del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i, finalment, el Vallès Oriental les que acaben reben més flux d’habitants via moviments interns de població. Això és degut, sobretot, a les sortides de població de Barcelona, que guanya població provinent de l’Estat i de l’estranger, però en perd cap a la resta de comarques catalanes, particularment les que li són més properes.

A la comarca, Cardedeu va ser la població que va rebre més habitants de la resta de Catalunya, seguida de prop per les Franqueses. Totes dues localitats figuren entre les vint poblacions catalanes que van registrar una diferència més positiva entre els habitants que es van instal·lar i els habitants que van deixar de viure-hi. Cardedeu va aconseguir el saldo més positiu amb relació a la resta de la demarcació de Barcelona i de Catalunya, mentre que Granollers i les Franqueses comparteixen capacitat d’atracció respecte a altres poblacions de la comarca.

Els creixements de població via moviments migratoris és clarament favorable en l’eix que formen Granollers, les Franqueses, Cardedeu i Llinars. En canvi, les localitats del sud de la comarca presenten moviments de població negatius, encapçalats per la Llagosta, Mollet i, amb menor intensitat, Montornès.

Segons les dades de l’Idescat, 8.800 vallesans van traslladar-se de residència dins de la mateixa comarca, 8.095 es van desplaçar a alguna població catalana i 2.000 ho van fer a l’Estat. Per contra, es van rebre 8.700 habitants de la resta de Catalunya i 2.100 de l’Estat.

MÉS SORTIDES QUE ARRIBADES

El Vallès Oriental va perdre població estrangera durant el 2014. Per segona vegada consecutiva va haver-hi més sortides d’habitants cap a l’estranger que arribades des d’altres països. En total, la diferència entre aquestes sortides i arribades va comportar que es perdessin 545 habitants. El creixement de l’emigració cap a l’estranger va ser especialment intens a Mollet (saldo negatiu de 125 habitants), Caldes (–76), la Llagosta (–59) i Canovelles (–40). Els salsdos positius van ser poc remarcables i cap municipi no va arribar a guanyar més de deu habitants des de l’estranger.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 187 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't