Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els experts recomanen als ramaders a l’Eurovacum que facin més pedagogia als consumidors sobre la qualitat dels seus productes

La cinquena edició de l’Eurovacum, que es plantejava amb una visió especiament internacional, ha complert les expectatives tant en la qualitat de les ponències com en l’assistència, amb unes 300 persones inscrites. De cara a properes edicions, però, es vol arribar a més públic.

  • El 9 Nou
  • 06/06/2010 | 8:00

Les marques blanques de llet, o marques de distribució, estan molt implantades a l’estat espanyol, on cobreixen més de la meitat de la quota de mercat. Per poder conviure amb aquest producte que es diferencia pel seu baix preu, els ramaders han de centrar-se en tenir la complicitat dels consumidors, explicant-los la seva aposta per la qualitat. És una de les conclusions de la conferència que Elena Donate, experta en empreses de gran consum, ha fet avui a l’Eurovacum. El congrés va tancar portes havent assolit els objectius que s’havia marcat.

Conferència emminentment tècnica, el veterinari italià Marco di Pietro va exposar la teràpia anomenada de la vaca seca, que va des d’abans del part fins que l’animal torna a tenir llet, com la millor per combratre la mastitis, malaltia amb un especial impacte econòmic en les explotacions lleteres.

Les xerrades de la segona i última jornada del congrés les havia encetat al matí Elena Donate, experta en empreses de gran consum, que va abordar una de les gran problemàtiques del sector, la implantació de les marques blanques de llet. Les que segons la ponent s’han d’anomenar marques de distribució tenen ja el 55% de la quota de mercat a l’estat espanyol. Per poder-hi convirure, Donate recomanava als productors que s’uneixin i que expliquin al consumidor el valor afegit del seu producte. Els ramaders reclamen que les marques blanques també detallin quins components té i d’on ve la llet que ofereixen.

El congrés va tancar-se amb un cara a cara entre representants de diferens entitats del sector vacum, de la Generalitat i de l’àmbit veterinari en què es van tractar algunes línies bàsiques per al futur del boví de carn i de llet.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.