Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Uns emprenedors de Torelló creen una granja de cargols per distribuir-los frescos i en conserva

La granja, de 3.500 metres quadrats, està protegida amb una malla antipedra i una d’ombreig per crear un clima favorable al creixement dels cargols durant tot l’any. Disposen d’un sistema de rec automàtic que funciona dos cops al dia per generar la humitat necessària.

  • El 9 Nou
  • 03/06/2014 | 20:10
  • 0

A les instal·lacions de Cargol Treu Banya l’any passat hi van produir prop de mil quilos de cargols. El procés dura 16 setmanes. Quan ja tenen aquesta edat es posen a la venda com a producte fresc o en conserva, després de cuinar-los amb la recepta típica de la Rioja. Abans de comercialitzar, però, una part els porten a la nau de cria, perquè tornin a pondre ous. El creixement, però, el fan als patis d’engreix.

Cargol Treu Banya va néixer a finals de l’any 2012 i es dediquen exclusivament a la cria d’una espècie, el cargol bover. L’empresa està encara en fase d’expansió. Venen els cargols, frescos o en conserva, a través d’internet o a la botiga de productes ecològics que també tenen a Torelló. També distribueixen a majoristes, principalment restaurants, del Ripollès i s’estan introduint a la Garrotxa i el Bages.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.