Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El ple de l’Ajuntament de Vic aprova una moció de suport al Multireferèndum

El text va ser presentat per la CUP i, a més de defensar la consulta que es va fer el passat 25 de maig coincidint amb les eleccions europees, es va mostrar el suport a les deu persones d’Osona jutjades i condemnades per haver participat en la consulta.

  • El 9 Nou
  • 09/07/2014 | 11:56

Tots els grups municipals hi van votar a favor, excepte CiU i PxC, que es van abstenir i el regidor no adscrit Josep Anglada hi va votar en contra.

El titular del jujat número dos de Vic, José Luis Gómez Arbona va condemnar als deu osonencs jutjats pel Multireferèndum a una multa simbòlica de 20 euros cadascun. Els condemnat ja han presentat recurs a la sentència.

Al mateix ple, la regidora Marta Riera va ser desallotjada de la sala per la Guàrdia Urbana, per negar-se a canviar-se de cadira. L’alcalde ha decidit reubicar els regidors després que Riera i Josep Anglada hagin estat expulsats de Plataforma per Catalunya.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

El Ple municipal dóna suport a la llei pels drets de les persones LGTB

El consistori vigatà aprova la moció en record a les víctimes del terrorisme

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc ahir dilluns dia 7 de juliol, a les 18h de la tarda, comptava amb 18 punts a tractar i 5 mocions.

Va iniciar el ple excusant la presència de Iban Lapeira (SI) per baixa mèdica. Seguidament, l’alcalde va donar pas a la secretaria per fer lectura de l’article 89 del Reial Decret 2568/1986 de 28 de novembre on s’aprova el Reglament d’Organització de Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals, sobre l’ordenació del ple per tal de modificar la posició dels regidors Josep Anglada i Marta Riera essent no adscrits. Després de les advertències de l’alcalde i essent cridats a l’ordre es va produir una suspensió momentània del ple per posar ordre. Finalment Anglada va ocupar el lloc corresponent mentre Riera va ser expulsada per no acceptar la nova disposició marcada per llei.

Es va iniciar la sessió amb el primer punt de l’ordre de l’ordre del dia en el que es va tractar l’aprovació de l’acte de la sessió anterior. Seguidament es va donar compte de la resolució de nomenament de la Sra. Cristina Gayoso com a membre del Consell Rector de l’OFIM.

El tercer punt de l’ordre del dia es va tractar sobre modificar la data de les sessions del Ple d’agost i setembre de 2014, quedant aprovat.

El quart punt sobre designar nou vocal a la Junta de l’IME, a proposta del grup municipal de PxC nomenant a Pilar Catalán, va quedar aprovat amb l’abstenció de la CUP i el vot en contra d’Anglada.

Seguint amb l’aprovar la modificació de l’acord del Ple de constitució de les comissions informatives, es va aprovar amb el vot en contra de la CUP i de PXC.

El següent punt sobre aprovar un expedient de suplement de crèdits de l’exercici 2014 de l’OFIM, es va aprovar amb l’abstenció de PxC.
El setè punt de l’ordre del dia per aprovar un expedient de suplement de crèdits de l’exercici 2014 de l’Ajuntament, va quedar aprovat amb l’abstenció de la CUP i PxC.

Es va continuar amb el punt per aprovar un expedient de modificació de crèdits de l’exercici 2014 de l’IME, en el que Montse Rovira va explicar que es tracta del tancament d’un servei mèdic i s’està en conversa entre la UVic i el Consorci Hospitalari per valorar com gestionar i s’anirà informant dels passos. Es va aprovar amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de PxC.

El punt nou per aprovar una bonificació de la llicència d’obres del Consorci Hospitalari de Vic AJT/3019/2014, el regidor Josep Arimany va aclarir que les obres són per l’àrea administrativa per tal de solucionar problemes de pressió assistencial i poder ampliar i millorar la gestió administrativa. El punt va quedar aprovat amb el vot en contra de la CUP i ICV i l’abstenció de PxC. Va seguir l’aprovar una bonificació de la llicència d’obres del Consorci Hospitalari de Vic AJT/3210/2014, quedant aprovat amb els vots en contra de la CUP i ICV ja que són obres per adequar la planta segona de la clínica destinades a serveis administratius, i l’abstenció de PxC.

El punt número onze va tractar sobre l’acord d’aplanament en els recursos contenciosos administratius formulats per les operadores de telefonia mòbil, en relació a l’ordenança fiscal municipal, reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local a favor d’empreses explotadores de serveis de subministraments d’interès general. El regidor Toni Serrat va explicar que des de la Diputació de Barcelona s’ha presentat un text que clarifica la proposta de l’acord presentada. La proposta va quedar aprovada amb els vots a favor de tots els membres excepte els regidors de PxC que es van abstindre.

El dotzè punt sobre l’aprovació definitiva del projecte de millora de les aules i despatxos de les plantes 1a, 2ai 3a de La Farinera. Aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar amb els vots en contra de la CUP i PxC.

Va seguir l’aprovació definitiva del projecte de millora del clavegueram de la conca nord-est de Vic, quedant aprovat amb l’abstenció de PxC.

El catorze punt sobre l’aprovació definitiva del projecte per a la modificació de la vorera del C. Arquebisbe Alemany davant del núm. 30, essent aprovat amb l’abstenció de la CUP i PxC.

Va continuar amb l’aprovació definitiva del projecte per a la modificació de la vorera i la calçada del costat nord del C. Francesc Pla el Vigatà entre el C. Puig dels Jueus i el C. Josep M. Selva, quedant aprovat amb l’abstenció de PxC.

El punt setze de l’ordre del dia tractava sobre l’aprovar l’adhesió al conveni de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya societat Ecovidrio, quedant aprovat també amb l’abstenció de PxC.

El punt disset es va aprovar el conveni de custòdia del territori, del riu Gurri, propietat del senyor Josep Sadurní Font, amb l’abstenció de PxC.

Seguidament es va aprovar el Text refós de la Modificació puntual núm. 4 del POUM de Vic, amb l’abstenció de la CUP i PxC.

Es va presentar una moció d’urgència sobre la modificació de l’ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants. Quedant acceptada per unanimitat la urgència i es va incorporar el punt en l’ordre del dia. Josep Rafús va explicar de què es tractava la modificació que conté la finalitat d’adequar determinades situacions relacionades amb les zones de reserva de vehicles a la via pública, quedant aprovada per unanimitat.

El grup de PxC va presentar una moció d’urgència sobre l’ús dels despatxos del grups municipals expressant que es sent coaccionat al haver de compartir despatx amb el regidor Anglada. El ple va rebutjar la urgència de la moció amb els únics vots a favor del grup de PxC.

El grup de PxC va presentar una segona moció d’urgència contra la corrupció a l’Ajuntament de Vic, denunciant un presumpte robatori al despatx del grup de PxC. La urgència de la moció va quedar rebutjada amb els vots en contra de CIU, ERC, PSC, ICV, CUP i Anglada.

No havent-hi més punts a tractar es va passar a les mocions.
La primera moció presentada per PxC per demanar el reintegrament del cèntim sanitari a
l’Ajuntament. Sense cap debat la moció va quedar rebutjada amb el vot a favor de PxC; l’abstenció de ERC; en contra CIU, PSC, ICV, CUP i Anglada.

La segona moció presentada per PxC contra la introducció de la religió islàmica a les escoles, també sense debat, la moció va quedar rebutjada per tots els grups municipals excepte PxC.

La tercera moció presentada per la CUP de suport a la Llei pels drets de les persones LGTB i per l’eradicació de la lgtbfòbia. La moció va quedar aprovada amb el vot de CIU, ERC, PSC, ICV; l’abstenció d’Anglada i PxC.

La quarta moció presentada per la CUP per sol·licitar el reconeixement del multireferèndum del 25 de maig de 2014 com a eina de participació democràtica i donar suport als denunciants que van participar en aquesta iniciativa. La regidora Anna Erra va explicar el desacord amb l’exposició de la CUP i per això el vot de CIU serà l’abstenció. La moció es va aprovar amb el vot a favor de la CUP, PSC, ICV i ERC. En contra Anglada; PxC es va abstenir

La cinquena moció presentada pel regidor no adscrit Sr. Josep Anglada i Rius d’adhesió en record de les víctimes del terrorisme. El grup de PxC va demanar la retirada de la moció posant en dubte com s’ha entrat la moció en l’ordre del dia. L’alcalde va declinar la retirada de la moció i el grup de PxC va fer una esmena a la totalitat de la moció. L’esmena va quedar rebutjada amb l’abstenció de la CUP i els vots en contra de CIU, ERC, PSC, ICV i Anglada. La moció presentada pel regidor Anglada va quedar aprovada amb els vots a favor de PSC i CIU, en contra CUP i PxC i l’abstenció de ERC i ICV.

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió gairebé a les 21.00 h, després de 3 hores de ple municipal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.