Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Ajuntament de Vic cedeix una part de la Farinera a la UVic per al centre de formació professional en tecnologia i comunicació Teknos

L’Ajuntament de Vic ha aprovat la cessió d’ús gratuïta a la Fundació Universitària Balmes de les plantes primera, segona i sotacoberta de La Farinera, edifici municipal on hi ha l’escola de dibuix.

 • El 9 Nou
 • 07/05/2014 | 8:40
 • 0

A partir del setembre el centre Teknos oferirà cicles formatius de grau superior en el desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, animacions 3D i jocs i entorns interactius. Els estudis funcionaran amb el sistema de la formació professional dual.

L’alcalde defensava al ple aquest mètode, en què l’alumne és alhora aprenent, i pot pagar la seva formació amb el sou que rep de l’empresa, davant dels recels de l’oposició. Xavier Tornafoch, d’Iniciativa, demanava contrapartides socials a la cessió d’un edifici municipal en forma de beques i ajuts per als estudiants. Des de la CUP i el PSC, Marc Barnolas i Jacint Raurell, consideraven excessiu el període del conveni, que és de 20 anys.

La cessió d’ús dels espais de la Farinera es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, els regidors de PxC Josep Anglada i Marta Riera i Solidaritat. Iniciativa i el PSC es van abstenir i la CUP i els altres dos regidors de Plataforma presents al ple, Joan Carles Fuentes i Pilar Catalan, van votar-hi en contra.

En el debat també es va fer esment de la inversió de 446.000 euros que es destinaran a La Farinera, inaugurada a finals de 2010, per acabar de pujar els envans fins al sostre i solucionar els problemes acústics que generava el disseny actual. L’alcalde va explicar que la part elèctrica de la remodelació, que es fa sobretot de cara als nous cicles formatius, la costejarà la Fundació Universitària Balmes.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic sobre el ple de dilluns

El Ple Municipal aprova la moció per adherir-se a la Commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya

S’aprova per unanimitat la moció sobre el rebuig al Pla Hidrològic de l’Ebre

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc ahir dilluns dia 5 de maig, a les 18h de la tarda, comptava amb 19 punts a tractar i 3 mocions.

El primer punt de l’ordre del dia tractava l’aprovació de la renúncia de l’Ajuntament de Vic a formar part del Consorci Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals, quedant aprovat amb l’abstenció de dos vots de PxC de Fuentes i Catalán.

En segon lloc, es va aprovar, amb l’abstenció de dos vots de PxC, el conveni de col·laboració amb el departament d’ensenyament per la ubicació de l’Escola Oficial d’idiomes.

En tercer lloc es va tractar l’inici de l’expedient per a la cessió gratuïta d’ús a favor de la Fundació Universitària Balmes, d’uns espais de l’Edifici Municipal la Farinera, quedant aprovat amb els vots en contra de la CUP, PxC (Fuentes i Catalán) i l’abtenció de ICV i PSC. L’alcalde va explicar que “és un projecte formatiu per als ciutadans i ciutadanes, amb la previsió de poder tenir una feina”. Es tracta d’un model que s’ha posat en pràctica a Alemanya.

Tot seguit va tenir lloc el quart punt de l’ordre del dia sobre l’expedient per adscriure un local de l’immoble municipal situat al carrer de Sant Pere, 9 de Vic a la concessió demanial adjudicada a l’Associació de disminuïts físics d’Osona, quedant aprovat amb l’abstenció de 2 vots de PxC.

El cinquè punt sobre l’aprovar la concreció i quantificació econòmica de les prestacions a realitzar en base a l’encomana feta a la Mercantil SERMUVIC, SL dels serveis relatius a la construcció de rases i altres obres de competència municipal a la via pública i la realització de l’obra civil dels edificis municipals o adscrits a un servei públic. El punt va quedar aprovat amb els vots en contra de la CUP, ICV i 2 vots de PxC; abstenció de SI.

El sisè punt de l’ordre del dia sobre l’aprovació de la modificació de l’encomana de gestió a SERMUVIC SL, dels serveis de conservació i manteniment de l’enllumenat públic, els semàfors, les xarxes de reg dels parcs i equipaments públics, les fonts públiques, la megafonia en actes públics, de les instal·lacions en els edificis municipals i de la senyalització viària, va quedar aprovat amb els vots en contra de la CUP, ICV, 2 vots de PxC; abstenció de SI i de PxC (Anglada i Riera).

Seguint el setè punt sobre l’aprovar definitivament el Pla de Millora Urbana d’ordenació de volums de Proquimia 2; es va aprovar amb els vots en contra de la CUP. Josep Rafús va aclarir que “qualsevol tramitació té una exposició pública per a ser tractat”.

En vuitè punt, aprovar provisionalment el Pla Especial de Conques visuals de la Ciutat Antiga de Vic, va quedar aprovat amb l’abstenció de 2 vots de PxC.

El punt número nou va aprovar provisionalment el Pla Especial Urbanístic de desenvolupament per a la instal·lació d’ascensors exteriors d’ús particular en habitatges unifamiliars en filera al carrer Joan Salvat Papasseit números 40, 42 i 44 de Vic, es va aprovar amb l’abstenció de 2 regidors de PxC (Fuentes i Catalán).

A continuació es va donar compte al Ple dels llistats de morositat del primer trimestre de l’any 2014 corresponents a l’Ajuntament de Vic. Seguidament es va donar compte dels llistats de morositat del primer trimestre de l’any 2014 corresponent a l’Institut Municipal d’Esports. També es va donar compte dels llistat de morositat del primer trimestre de l’any 2014 corresponent de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats.

El punt tretze de l’ordre del dia va presentar l’expedient de modificació de crèdits del pressupost 2014 de l’Ajuntament. La modificació de crèdit es va votar per separat. Per una banda la indemnització de Casa Cortada quedant aprovada amb el vot en contra de ICV; l’abstenció de la CUP i 2 regidors de PxC; per altra banda la modificació de crèdit va quedar també aprovada amb l’abstenció de 2 vots de PxC i Si.
El punt catorze de l’ordre del dia sobre l’expedient de suplement i modificació de crèdits de l’exercici 2014 de l’Institut Municipal d’Esports, va quedar aprovat per unanimitat.

Seguidament es va aprovar la imposició de contribucions espacials per les obres d’urbanització de la carretera de la Guixa (tram Passeig de la Generalitat- Avinguda Països Catalans), quedant aprovat per unanimitat.

El punt setze va tractar l’aprovació del protocol de seguretat i altres per la posada en marxa dels Serveis de Via Oberta del CAOC. Es va aprovar amb l’abstenció de 2 regidors de PxC.

El punt disset, sobre l’aprovació inicial del projecte d’obres d’adequació d’un edifici per l’Alberg d’Emergència. Quedant aprovat amb l’abstenció de 2 vots de PxC.

El punt divuit sobre la modificació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Vic per l’any 2014, es va aprovar amb l’abstenció de 2 regidors de PxC.

Seguidament es va tractar la modificació de la plantilla de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats. Aquest últim punt de l’ordre del dia, es va aprovar amb l’abstenció de 2 vots de PxC.

Acabant els punts de l’ordre del dia es va donar lloc a les mocions presentades; en primer lloc a la moció sobre l’adhesió a la commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. Anna Erra va explicar la importància històrica de la institució i la significació de la commemoració. Els diferents partits polítics van ressaltar la significació històrica quedant aprovada la moció amb l’abstenció de 2 regidors de PxC (Fuentes i Catalán).

La segona moció va ser presentada per la CUP per l’estudi de la Gestió Municipal dels Serveis Públics externalitats de l’Ajuntament de Vic, demanant que no es prorroguin els contractes de serveis externalitats sinó hi ha un acord específic. Aquesta moció va quedar rebutjada amb els vots en contra de CIU, PxC (Anglada i Riera) i l’abstenció de PSC i ERC. Erra va explicar que “cada vegada s’han realitzat estudis per millorar els serveis i realitzar-los de manera transparent”t. Josep M. Vila d’Abadal va afegir que “es dóna l’eficàcia de l’empresa privada a través d’un format d’empresa mixta”.

La tercera moció presentada per la SI de rebuig al Pa Hidrològic de l’Ebre, va quedar aprovada per unanimitat, essent contraris a l’atac a nostre paisatge, riquesa i país.

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió a les 21.10 h, després de més tres hores de ple municipal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

  {{ comment.usuari }}
  {{ comment.data }}
  Comentari pendent d'aprovació

  {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.