Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Un disc amb molta ‘cuina’

El micromecenatge ha fet possible ‘Al punto’, el nou llibre-disc de Dani Rifà que ha comptat amb la col·laboració de set cuiners i gastrònoms per elaborar-lo. El disc és un recull de 14 temes que neixen de diferents receptes de cuina.

  • El 9 Nou
  • 18/07/2012 | 11:30

Quan era petit, Dani Rifà va llegir en un llibre de contes d’en Xesco Boix la història que ha inspirat el seu últim treball: un rodamón arriba a un poble, i diu a la quitxalla que els prepararà una sopa de pedres.

Quan té l’aigua bullint amb les pedres a dins, comença a demanar condiments –sal, verdures, un os de pernil– i al final mengen una sopa excel·lent gràcies a l’aportació de tots.

Al punto, el quart treball del músic vigatà, s’ha cuinat de la mateixa manera: “Nosaltres hi hem posat les pedres, i tothom un ingredient, i així ha quedat més gustós”. Tanta metàfora culinària no és gratuïta: el disc és un recull de 14 temes que neixen de diferents receptes de cuina.

Dani Rifà ha comptat amb la col·laboració de set cuiners i gastrònoms –entre ells, Josep Roca, del Celler de Can Roca, i el popular Pep Salsetes–, un forner, un sommelier, un carnisser i la seva mare, que li han explicat les seves propostes gastronòmiques.

La seva feina va ser convertir-les en cançons, embolcallar-les de música i d’argument, “explicant històries, no només cantant la recepta”.

El disc es va cuinar amb l’habitual forma de treballar de Dani Rifà, que suma diferents sonoritats i instrumentistes.

La banda estable que ara l’acompanyarà en els concerts (Fran Torres a la guitarra, Joan Moll a la bateria i Alexis Bassiliou al baix), i una munió d’altres instrumentistes i cantants, entre els quals hi ha Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú, o l’italià Blind Reverendo.

“També s’han gravat sons de cuina, incorporats a les cançons”, diu Dani Rifà. Els temes barregen influències diverses, del reggae al flamenc –unes alegries– passant per sonoritats celtes.

En el llibre que acompanya el CD, hi ha el conjunt de les receptes de cuina. En directe, Al punto va presentar-se a finals de maig, tot i que el dia de Sant Jordi ja van fer una breu actuació al carrer al barri de Gràcia de Barcelona, davant del forn de pa que ha participat en el projecte.

Al punto és el quart treball de Tremendamente, el projecte que fa 10 anys va engegar Dani Rifà, després de 22:22 (2003), Abre tu mente… Tremendamente (2007) i Soñar bien despierto (2010).

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.