En paral·lel, també creix el nombre de professors, que passa dels 5 que hi havia fins ara a 18. La presentació del segon curs de la UPG a Roca Umbert va reunir més de 100 persones que van omplir l’Aplegador. Hi van intervenir Mariano Fernández, president de la UPG, i l’alcalde, Josep Mayoral.
La majoria de cursos ja estan plens –sobretot els que s’allarguen fins al maig–, i en alguns s’ha augmentat el nombre d’alumnes o hi ha llista d’espera. “La seducció ha estat tan gran que tenim molta més gent. Tenim entre mans un projecte que val la pena”, assegurava Fernández. Per la seva banda, Mayoral va recordar el compromís de Granollers amb l’educació. “Sabem que l’educació no és només allò que es fa a les escoles. A cada racó de la ciutat hi ha un espai per a l’educació”, va apuntar.
La universitat popular està impulsada per l’Associació Impulsora de l’Educació Popular (AIEP). Les classes, que arrenquen aquest mes, es faran en diversos espais de la ciutat com Roca Umbert, el Museu de Ciències Naturals La Tela, la sala d’actes de l’edifici municipal d’Acollida (l’antic GRA, al carrer Corró) i el Museu de la ciutat. També són més que el curs passat. El programa formatiu, adreçat a tota mena de persones independentment de la seva edat o nivell d’estudis, inclou cursos sobre biologia, art, física, filosofia, història, literatura, matemàtiques, psicologia i educació sanitària.
Els cursos poden ser anuals (d’octubre a maig) o mensuals. La matrícula costa 25 euros per a les matèries de tot el curs i cinc per als cursos que duren només un mes. El professorat són universitaris que fan les classes de forma desinteressada.
El primer curs de la UPG es va fer entre gener i juny d’aquest any. Hi van participar estudiants dels 20 fins als 70 anys però la majoria en tenien entre 45 i 65. El nivell d’estudis també va ser variat: des d’universitaris fins a persones sense estudis. “La formació no té edat i qualsevol moment és bo per afegir-s’hi”, va dir Fernández durant la presentació.
{{ comment.text }}