Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Parets inaugura la residència Pedra Serrada

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde, Sergi Mingote, han inaugurat aquest dilluns la Residència Pedra Serrada de Parets.

  • El 9 Nou
  • 30/07/2012 | 17:12
  • 0

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, han inaugurat la Residència Pedra Serrada de Parets del Vallès.

Més de 300 persones han assistit a l’acte inaugural, que s’ha iniciat amb una ballada de la Colla de Gegants del municipi a la placeta d’entrada de la residència. Acte seguit, s’ha procedit als parlaments inaugurals, a càrrec de la directora del centre, Ino Sánchez, el president de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré, l’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, i el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries.

A l’acte han estat convidats també representants de l’Obra Social de “La Caixa”, que mitjançant conveni de col·laboració amb Generalitat i Ajuntament, han subvencionat el mobiliari de l’equipament.

Després dels parlaments, la comitiva ha fet recorregut per les instal·lacions i també han visitat els 11 residents que ja són usuaris de l’equipament des de la setmana passada.

La Residència Pedra Serrada de Parets del Vallès està emplaçada a l’espai de Can Serra, en un solar de gairebé 6.000 metres quadrats i amb més de 9.000 metres quadrats de zona verda vinculada. Disposa d’una superfície total construïda de 4.360 metres quadrats i la zona destinada al usuaris

La construcció, que està edificada en una sola planta destinada als usuaris i un edifici administratiu, està concebuda com un espai ple de llum i amb grans zones obertes a l’exterior, amb una capacitat inicial per a 100 usuaris, entre les places destinades a residència i les de centre de dia, i amb un projecte d’ampliació per al futur.

El disseny de les instal·lacions respon a tres conceptes bàsics: modern, sostenible i accessible. Aquests elements predominen en el conjunt estructural de l’edifici que incorpora també sistemes de reducció del consum d’energia, de l’aigua potable i d’aprofitament d’aigües pluvials.

La construcció d’aquest edifici ha suposat una inversió total de 7.229.246 euros, finançada integrament per l’Ajuntament de Parets del Vallès, amb el suport del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010.

De les 100 places, 60 de residència i 40 de centre de dia, la Generalitat de Catalunya n’ha concertat 48 de residència i 21 de centre de dia i la resta són lliures. La gestió de l’equipament, mitjançant conveni de cessió d’ús, va a càrrec de la Fundació Sanitària de Mollet.

Durant la passada setmana es va iniciar l’admissió d’ 11 usuaris amb plaça concertada de residència i, de manera progressiva, durant el mes d’agost, es farà l’admissió de la resta de places concertades. Pel que fa a centre de dia, el procés s’iniciarà al setembre.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.