Els viticultors Oriol Artigas i Pep Pou han presentat aquest dimarts al migdia el vi Beier dels Bardissots, elaborat amb el raïm de les vinyes velles de Can Perdiu. L’acte s’ha fet a la mateixa vinya de mitja hectàrea que és propietat de Jaume Vilà i que està situada a la serra de Ponent, a Palou. Es tracta d’una vinya de la varietat beier, molt comuna al Vallès fa dècades però que ara gairebé no es pot trobar enlloc.
De Beier dels Bardissots se’n produiran unes 600 ampolles. Està previst que s’envasi durant el mes de juny i es comenci a vendre a partir de juliol. La idea és comercialitzar-lo a través de comerços especialitzats i botigues de Granollers. També que es pugui trobar a restaurants.
Vilà va plantar aquesta vinya juntament amb el seu pare fa 72 anys. Ell l’ha conservat durant tots aquest anys i ha anat elaborant vi cada any per al consum propi o que venia a granel a terceres persones.
“Vam veure que hi havia petites vinyes que s’han mantingut per mantenir vi a casa seva durant molts anys i això ha salvat la vinya vallesana“, ha explicat Pep Pou. “A partir del raïm, fem el vi que creiem que dona aquest terrer”, ha afegit durant la presentació on ha recordat que ells han fet “una intervenció mínima”. Per Oriol Artigas, la vinya de Vilà té “un patrimoni genètic que cal conservar”.
Un producte de Palou
Beier dels Bardissots s’afegeix als productes de la marca Productes de Palou que distingeix aquells aliments elaborats a l’espai rural de Palou, al sud de Granollers. També a aquells restaurants o botigues de la ciutat que els comercialitzen. Per Albert Camps, regidor de Medi Ambient, aquest vi és “una bona expressió de la marca Productes de Palou” i aporta un plus perquè es tracta “d’un producte transformat”.
Camps també ha destacat la voluntat de Granollers de promocionar la vinya a la ciutat dins de la DO Alella, on s’han incorporat. “No volem aportar només consumidors, volem aportar també producció”, diu.
{{ comment.text }}