Quina és la carretera més perillosa del Vallès Oriental?

L’estudi EuroRAP que fa cada any el RACC amb la col·laboració del Servei Català del Trànsit, la Diputació i el Departament de Territori i Sostenibilitat estableix el rànquing de perillositat de les carreteres del Vallès Oriental.

Segons l’estudi, que arriba al a quinzena edició, el tram de la BV-5001, des de la cruïlla amb la B-500 entre Martorelles i Sant Fost, fins a Santa Coloma de Gramenet, és la via més perillosa de la comarca. Ha registrat entre els anys 2013 i 2015, el trienni analitzat en el darrer estudi, una mitjana de quatre accidents amb víctimes mortals i/o greus a l’any i té un volum de trànsit que no arriba als 10.000 vehicles al dia.

De fet, aquest tram de la BV-5001 se situa segon en la classificació de tot Catalunya només per darrera de la BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, que l’avança. En tots dos casos, el risc de patir-hi un accident és molt alt, igual que en l’estudi publicat ara fa un any.

D’altra banda, el RACC també situa al Vallès Oriental un dels trams –el sisè al rànquing català- amb més concentració d’accidents. És el de la C-17 entre Mollet i Lliçà de Vall amb 0,52 accidents amb morts i/o ferits greus per cada quilòmetre entre 2013 i 2015. Aquí, però, hi circulen uns 63.000 vehicles al dia.

Dels deu trams amb més accidents de vehicles pesants, n’hi ha dos al Vallès Oriental. L’EuroRAP els situa a l’AP-7 entre l’enllaç de la C-60 i l’enllaç del Papiol. Aquí, els xocs amb camions representen el 60% de tots els que es produeixen en aquest via per on passen més de 90.000 vehicles al dia. És el cinquè

La novena posició del rànquing català és per a la C-35 entre Cardedeu i Sant Celoni. Aquí, el 57% dels accidents tenen implicat algun vehicle pesant. La mitjana d’accidents amb camions per cada quilòmetre ha estat de 0,11 per quilòmetre en els darrers tres anys.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 505 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't