Una jutgessa de Granollers va considerar una “nosa” l’ús del català en un cas

L’informe sobre discriminacions lingüístiques en les administracions entre els anys 2013 i 2015 que ha redactat la Plataforma per la Llengua inclou el cas d’una jutgessa de Granollers que va considerar “una nosa” l’ús del català en un procediment.


El 9 Nou
21/03/2016

Segons relata l’informe, la resolució és del 25 de març del 2014 i la va dictar la magistrada Elisa Martí Vilache, destinada al Jutjat de Primera Instància número 2 de Granollers en un procediment de divorci contenciós. Sostenia que la utilització del català obligaria a traduir totes les actuacions que hi ha en una causa i això comportaria “un retard en la seva tramitació, la qual cosa és contrària al principi d’eficiència que és exigible en tota administració pública”. I afegia que ni en la llei del poder judicial ni la d’enjudiciament criminal “no s’estableix el caràcter imperatiu de l’ús del català, a diferència de l’obligació que s’estableix en la utilització de la llengua castellana”.

Paradoxalment, Martí Vilache té reconegut com a mèrit pel Consell General del Poder Judicial el coneixement del català i el valencià. L’informe s’ha fet arribar als eurodiputats catalans.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't