Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Alfons Llorente, semifinalista al Concurs Cuiner de l’Any

El xef del restaurant La Perola de Sant Antoni de Vilamajor, el cardedeuenc Alfons Llorente, és un dels semifinalistes de la sisena edició del Concurso Cocinero del Año (CCA).

  • El 9 Nou
  • 27/03/2015 | 10:00

Aquesta és la segona semifinal que es farà, amb les comunitats de Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i Aragó, abans de passar a la final nacional que tindrà lloc al Saló de l’Alimentària, el març de l’any que ve. Aquesta és la segona vegada que Llorente és semifinalista del concurs, adreçat a xefs professionals majors de 23 anys, i avalat per Martín Berasategui, i que se celebra cada dos anys.

Llorente competirà dimecres que ve al costat de tres xefs catalans més (Àlex Clavijo, Marc Mallasen i Alvar Ayudo), dos llevantins (Raúl Resino i Alberto Fuentes), un balear (Iñigo Rodríguez) i un aragonès (Òscar Rodríguez). Llorente ha explicat que hauran de preparar un menú que consistirà en primer plat, segon i postres, que costi 16 euros, en cinc hores. “S’hauran de fer sis racions de cada plat i intentar que estiguin tots els ingredients ben proporcionats” .

El xef de Cardedeu participarà en aquesta semifinal quan fa pocs dies que ha quedat subcampió d’Espanya d’un concurs que es va celebrar a Elx al voltant de la magrana. En aquesta ocasió va quedar en segon lloc després de presentar una cavalla semifumada amb diferents estats de magrana (natural, aire…) També ha estat finalista en un Concurs Gastronòmic de la Tòfona a Sòria, al qual va presentar un rovell de tòfona amb patata, migues, presa ibèrica i textures de pebrot verd.

Llorente, de 33 anys, és el xef del restaurant La Perola d’Aira des que va obrir el juny de l’any passat, dins el complex Aira Natura i situat a la masia de Can Ribalta. “Fem una cuina de proximitat i de temporada amb tocs creatius, que entri pels sentits”, ha explicat el xef, que treballa amb els productes del seu entorn més immediat, com dels de Cal Cerdà. “Segons els productes de temporada que hi hagi preparem uns plats o uns altres”, sempre potenciant la cuina local tradicional i ecològica. A La Perola, la carta de vins també és de quilòmetre 0.

Llorente abans havia estudiat cinc anys a l’Escola Joviat de Manresa, i havia treballat a l’Hotel Majèstic de Barcelona, al Santa Marta de Lloret de Mar i el castell de la Seu d’Urgell, entre altres.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.