CuinaVO ofereix durant aquesta setmana als restaurants dels seus membres la Cassola de Carnestoltes que habitualment no es pot trobar a les cartes d’aquests establiments. Es tracta d’un guisat amb careta de porc, braó de xai i gallina, ous, mel, canyella abundant, sal, pebre, pa ratllat i mantega o llard.
Es tracta d’un plat tradicional documentat ja al segle XV i que Joan Amades concreta relatant el costum de coure i menjar aquest plat coincidint amb la festa de Carnestoltes a Barcelona. Els ingredients es preparaven a casa i després es portaven a coure als forns.
RESTAURADORS DEL VALLÈS ORIENTAL
CuinaVO està format per restaurants i restauradors i té com objectiu difondre els productes locals de qualitat de la nostra comarca i apropar-los al públic mitjançant accions i presentacions gastronòmiques, explica el Consell Comarcal. “Tots els cuiners i restaurants adherits al col·lectiu utilitzaran durant la setmana de carnestoltes els ingredients per elaborar de diverses formes aquesta tradicional recepta de la “Cassola de carnaval”, afegeixen en una nota de premsa.
El restaurant que formen part de col·lectiu CuinaVO són: Can Candelich (Cànoves i Samalús) / Can Cuch (Cànoves i Samalús) /Can Major (Montmeló) / El Bellver (Tagamanent) / El Cruce (Sant Celoni) / El Folló (Tagamanent) / Restaurant El Jardí (Parets del Vallès) / El Pla Restaurant (La Roca del Valles) / La Mama (Santa Eulàlia de Ronçana) / La Rectoria de Palou (Granollers) / Mirko Carturan (Caldes de Montbui) / Robert de Nola (Caldes de Montbui) / Sauló (Vallromanes) /Trànsit – Hotel Mercure Augusta Vallès (Vilanova del Vallès)
{{ comment.text }}