Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Casa Viñas ‘pren vida’

L’antiga Casa Viñas de Mollet, d’estil modernista, ha reobert les portes com a establiment comercial després d’unes obres de restauració i rehabilitació de gairebé un any.

  • El 9 Nou
  • 26/02/2016 | 10:00
  • 0

L’edifici, situat al número 26 de l’avinguda Jaume I i inclòs dins el Catàleg de Béns de Protecció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, acull des de dissabte la botiga de vestits de núvia i de festa Odet Saüc.

Al seu darrere hi ha Ainhoa Morales i David Bou que, a més són arquitectes de formació. Ells són els que s’han encarregat de dirigir els treballs de restauració de l’edifici en la seva primera fase, que han permès la implantació de l’establiment comercial a la planta baixa i la restauració i rehabilitació de les façanes i dels tancaments i cobertes de l’edifici. La casa, que data de 1905, estava deshabitada des de feia temps, i consta també d’un semisoterrani i d’unes golfes.

La rehabilitació, segons Bou, s’ha fet amb l’objectiu de “mantenir l’essència d’aquest edifici tan singular, recuperant i mantenint els elements originals”. Independentment que la casa estigui catalogada i protegida, la seva idea des d’un principi ha estat donar un valor als atributs de la finca. “Hem volgut protegir especialment l’envolupant i la façana en el grau més elevat possible dins la implantació de la botiga. No hem volgut tirar-ho tot avall, sinó que hem intentat conservar tot el que crèiem que tenia interès”.

Seguint aquest criteri, han conservat les fusteries de vidres colorits que delimiten diferents espais, els paviments hidràulics i els sostres alts de revoltó que són presents a gairebé totes les estances. “També hem mantingut el distribuïdor central que dóna accés a la botiga. No és el més apropiat per a un establiment comercial, però l’hem volgut conservar per mantenir l’essència de casa”, ha explicat Bou.

L’element més singular de l’immoble, però, és la façana, on destaquen els esgrafiats d’estil adomassats emmarcats en plafons ovalats d’estuc de calç característics per la repetició d’un únic motiu sense deixar espais buits com si fos l’estampat d’un teixit. “En aquest cas hem treballat amb una empresa que s’ha encarregat de restaurar i de refer els esgrafiats en zones en què havien desaparegut, a partir del patró original”, ha comentat Bou.

També s’ha fet servir material original com el calç i els pigments naturals, “amb els quals s’han anat fent proves fins a trobar la dosificació adequada pel que fa a estètica i durabilitat”. A l’hora de refer els esgrafiats s’han utilitzat les mateixes capes dels originals. D’una banda, la trepa llisa de color teula al nivell inferior, i el dibuix lliscat de color malaquita a la capa superficial.

Tota la distribució s’ha fet pensant a oferir diferents ambients segons les necessitats. A un costat del passadís d’accés i distribuïdor hi ha la sala d’exposició general, on es mostren les col·leccions de vestits de festa, còctel i madrina. A l’altra hi ha dues sales reservades per veure i emprovar-se les col·leccions de núvia. Al fons se situa la tribuna, destinada a sala d’espera.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.