Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Garriga celebra amb festa gran la tercera Fira de la Botifarra

“Del porc, fins la cua és bona” diu la sentència popular. I on aquesta frase té més sentit és a la Garriga, població reconeguda arreu per la seva botifarra i altres embotits derivats del porc.

  • El 9 Nou
  • 08/03/2014 | 9:00
  • 0

Però per promocionar-la una mica més encara i per fer-ne festa, aquest cap de setmana la Garriga celebra la tercera Fira de la Botifarra a la plaça de Can Dachs. Edició rere edició, encara en temps de fred, aquesta fira es va convertint en un referent per als que els agrada el porc i els seus derivats i per al sector cansalader de la comarca.

El principal motiu de la Fira de la Botifarra es mou a l’entorn del porc. Hi haurà venda de botifarres de tota mena i d’embotits diversos a càrrec de quatre cansaladeries de qualitat reconeguda –Can Gironès, Can Perris, La Perla i Can Julià–, tallers, demostracions d’elaboració de botifarres de manera artesanal i tastets, que sempre són molt celebrats. La fira es complementa amb una cinquantena de parades que a l’entorn de la plaça oferiran altres tipus de productes gastronòmics artesanals i de proximitat. I en el vessant cultural, es podran fer visites guiades des del Centre de Visitants i es podrà veure la interpretació del Ball de Cintes, a càrrec de les colles de la Garriga i de Sant Esteve de Palautordera.

En ocasió de la Fira, el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental ha preparat un lèxic sobre el porc i l’embotit amb el títol Del porc, fins la cua és bona. L’opuscle aplega terminologia i expressions sobre el porc i l’elaboració d’embotits recollides de primera mà entre els elaboradors d’embotits i cansaladers de la Garriga. El lèxic, acompanyat d’il·lustracions, repassa des del naixement i la cria del porc fins que, transformat, s’ofereix al consumidor al taulell de la cansaladeria.

Fins aquest mateix diumenge, molts dels restaurants de la població també ofereixen plats preparats amb botifarra o altres productes del porc. A la llista hi ha La Bona Taula, Oh Tapa!, Can Xavi, Bar la Plaça, La Pastoral, Can Baldich, el Cafès del Casino, bar l’Illot, cafeteria la Mila, La Cabanya, l’Esvet, Els Til·lers, Els Pinetons, Frankfurt JP, Mon Bar, Bar Venècia, restaurant Cos, restaurant La Garrafa, D’Arbois, el Racó, Vil·la Luanik, El Carril, Jovi, l’Alambí, Frankfurt Molina i Què mengem?

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.