Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Montmeló presenta el document del procés de reflexió sobre la festa major

Montmeló presentarà aquest dijous el document que recull el procés de reflexió que es va fer a partir de l’anàlisi dels continguts de la festa major existent fins ara.

L’Ajuntament de Montmeló presentarà aquest dijous a les 8 del vespre a la Sala de la Concòrdia el document sorgit del procés de la reflexió sobre la festa major que es va fer amb l’objectiu d’adaptar el model a la realitat d’avui dia i aconseguir l’apoderament de la festa per part de la ciutadania.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Montmeló va encetar un procés de reflexió amb la ciutadania en què no es tractava de consultar què pensava sobre la festa major, sinó començar una transformació i un traspàs progressiu del poder de decidir sobre la mateixa, entenent sempre que els components festius de la festa major han d’evolucionar amb la societat que els empara.

Fruit d’aquest procés participatiu va sorgir un grup de treball sota el segell “Reiventem-nos” que es va marcar com un dels objectius la realització d’activitats de caràcter tradicional que reivindiquessin la història i les tradicions de Montmeló, tal com ja va passar en la passada edició de la festa, amb la celebració del Toc d’Inici.

Segons el document, aquest procés dinàmic de transformació i apoderament ha de tenir dos grans protagonistes. D’una banda, les persones a nivell individual, i de l’altra, les entitats.  Aquestes ja han jugat sempre i han de continuar jugant un paper fonamental en tot el procés participatiu. I ara es demana que continuïn obrint aquest procés a la ciutadania organitzada i no organitzada buscant en tot moment la màxima representativitat.