Premi a la pastisseria Vallflorida per fer el millor croissant artesà

La pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera, amb els germans Lluís i Gerard Costa Gil al capdavant, ha guanyat el Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, que atorga l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

El 9 Nou
13/10/2015

Al concurs hi participaven 44 pastissers de tot l’Estat, una tercera part dels quals procedents de Catalunya.

El guardó ha culminat vuit anys de participació en aquest concurs. Lluís Costa, el pare d’en Lluís i en Gerard, hi va participar els dos primers anys, quan només hi concursaven 24 i 32 pastissers respectivament. “Sempre havíem quedat entre els 10 primers, i això ja és un gran premi, però aquest any l’hem encertat”, explica Costa, molt satisfet per aquest reconeixement.

El seu fill Lluís també estava exultant. “Feia temps que buscàvem aquest premi. Ara, falta vendre molts croissants i treballar molt perquè a la gent li agradi i torni”. I pel que sembla, de moment ho estan aconseguint perquè aquest dijous a mig matí ja els havien venut tots, tot i que ja n’havien fet més.

A la pastisseria Vallflorida ja fa anys que fan aquest croissant de mantega. “Ara l’hem anat perfeccionant fins a trobar el punt just”. A l’hora de puntuar els croissants, el jurat té en compte l’aparença (que no sigui massa gran, que no sigui deforme…); la textura; el fullat i el gust. “Per a mi, entre els 10 finalistes tant podria guanyar el primer com el desè. La qualitat és molt bona”, assegura Costa.
El pastisser de Sant Esteve de Palautordera considera que l’elaboració dels croissants de mantega és difícil pel tema de la temperatura, ja que es necessita un sistema de refrigeració.

MÉS DE 30 ANYS

Costa es mostra totalment satisfet que en aquests més de 30 anys que fa que venen croissants no n’han venut cap d’industrial. “El dia que no puguem fer i vendre els nostres croissants, potser haurem de tancar”, afirma el pastisser. Igual que el bon cuiner és el que sap fer un bon brou o una bona truita, per a Costa, el bon pastisser és “el que sap fer un bon bombó, un bon croissant i presentar un pastís”. I això, afegeix, “el client ho sap valorar”.

A més dels croissants normals de mantega, la pastisseria n’elabora de petits, de xocolata, de salats, o de mantega farcits de 7 o 8 gustos com mascarpone, gerds, maracujà i massapà de castanya.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 580 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't