Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El grup suec Midsona reforça Vegetalia amb 4,5 milions d’inversió a Castellcir

La companyia augmentarà la capacitat de producció d’articles alternatius a la carn

El grup suec Midsona ha avançat que enfortirà el seu negoci de productes amb base vegetal alternatius a la carn amb una inversió de 4,5 milions d’euros a Vegetalia, la unitat de producció que el grup té a Castellcir. La firma del Moianès, una de les més veteranes del sector dels aliments ecològics i vegetarians amb més de 30 anys de trajectòria, veu reforçat el seu paper en l’elaboració d’un dels productes de futur en el sector com les alternatives a la carn.

“La inversió significa que podrem augmentar la capacitat de producció i ampliar la gamma de productes cap a altres de més avançats”, assenyala el director executiu de Midsona, Peter Åsberg. El màxim responsable de la multinacional sueca assenyala que s’ha optat per invertir a la unitat de producció de Castellcir perquè “té molt bones condicions per al desenvolupament de productes i una ubicació geogràfica adequada per a la seva expansió”, tant per al mercat interior com en l’europeu. “Esperem poder duplicar les vendes dels productes d’alternativa a la carn a través d’aquesta inversió”, ha afegit Peter Åsberg.

La inversió suposa una garantia per al futur de Vegetalia. Es preveu que quan entri en funcionament l’ampliació, la unitat de producció de Vegetalia es converteixi en el centre de productes vegetals del grup Midsona, que els proporcionarà a la resta de divisions del grup. El centre productiu tindrà més capacitat d’elaboració d’alternatives vegetals a la carn, que se sumaran a les actuals línies de productes com el tofu, el seitan i els derivats (hamburgueses vegetals, croquetes…). També es fomentarà el desenvolupament de nous productes.

Segons informa la companyia, la demanda d’alternatives a la carn ha augmentat de manera constant en els últims anys i la previsió és que continuï creixent.

La inversió al centre productiu de Castellcir es produeix uns mesos després que Midsona va adquirir Vegetalia en una operació en la qual va assumir la divisió de productes ecològics i vegetarians del gegant alimentari espanyol Ebro. L’operació també va incloure dues empreses més d’aquesta divisió d’Ebro, l’andalusa Satoki i la francesa Celnat. El preu de l’operació va ser de 57 milions d’euros. Midsona és una de les empreses líders del sector a Europa i l’any 2018 va obtenir una facturació de 271 milions d’euros.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

El Barça ha de destituir Koeman?

 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.