El cicle de conferències sobre la recerca de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya Acadèmia i societat en el nou mil·lenni donarà el tret de sortida aquest dijous amb una conferència sobre la dona i el seu rol en l’economia contemporània. La primera conferència anirà a càrrec de Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i professora de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la mateixa universitat. El cicle, coorganitzat per la Universitat i el Patronat el Patronat d’Estudis Osonencs, es fa al Temple Romà de Vic.
Ezquerra parlarà del rol que té la dona en l’economia contemporània i plantejarà si l’economia és una ciència infalible, neutre o inclusiva de les diferents realitats que conviuen a la societat. La conferència de Sandra Ezquerra porta per títol Encara que no ho digui la televisió, les dones mouen el món.
El cicle té programades vuit sessions que dirigiran investigadors destacats de la UVic-UCC i que volen apropar la ciutadanies a projectes de recerca avançada.
Després de la d’Ezquerra aquest dijous, el cicle seguirà el 17 de novembre amb una conferència de Sergio Ponsá: De residu a recurs. L’1 de desembre Pilar Godayol parlarà de feminisme i franquisme i abans de tancar el 2016, Sergi Grau parlarà de tecnologia amb Tecnologies en l’educació.
El 12 de gener de 2017, Núria Terribas parlarà de dilemes amb controvèrsia i els límits que pot posar la comunitat humana a l’avenç biomèdic. Anna Puig parlarà el 26 de gener de salut amb la conferència Per viure més i millor: seure menys i moure’s més. El 9 de febrer Jordi de San Eugenio ferà la conferència sobre marques i territori: La meva terra és una marca? I per que n’hauria de tenir una?.
L’espiritualitat tancarà el cicle amb el debat El retorn de Déu? el proper 23 de febrer amb Jordi Collet i Teresa Forcades. Totes les xerrades estan obertes al públic en general i es faran a 2/4 de 8 del vespre i sense inscripció prèvia.
{{ comment.text }}