EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Docència presencial, però sota un exhaustiu seguiment

Salut va presentar dijous el protocol per l’inici del curs, que no va provocar massa sorpresa als centres

“Som conscients que aquest serà un curs amb característiques extraordinàries i que hi haurà incidències, però hem de treballar per afrontar-les amb seguretat i tornar a les escoles”. Amb aquesta afirmació començava el conseller d’Educació la roda de premsa en la qual es va presentar el protocol a seguir davant de contagis en el retorn a les aules, marcat principalment per la necessitat de “recuperar certa normalitat i permetre als nens socialitzar i tornar a l’escola”, com reclamava Jordi Serra, president de l’AFA de l’escola Ildefons Cerdà de Centelles. Aquesta petició, però, no és individualitzada, ja que arreu del territori i d’ambdues comarques, la demanda per tornar a les aules és una realitat.

“Cal remarcar que les escoles no són centres d’amplificació del virus, ja que l’afectació en joves és molt menor”, afirmava Bargalló, però és cert que “hi haurà circulació del virus”, afegia Marc Ramentol, director general de Professionals Sanitaris del Departament de Salut. La feina de controlar aquesta circulació es durà a terme de manera conjunta, principalment, entre les escoles i els Centres d’Atenció Primària, que tutelaran els centres educatius a través d’una infermera assignada a cada un. “La comunicació serà constant i s’hauran de prendre decisions segons cada cas”, explicava Bargalló, “i en el mateix moment que es detecti una sospita s’activarà tot el sistema de seguiment de casos a l’espera de saber el resultat de la prova”, afegia Ramentol.

La presentació d’aquest protocol, però, no ha portat sorpreses. “Ja estàvem preparats per treballar amb grups estables i limitant el moviment de professors per limitar la traçabilitat d’un possible cas. No diu massa res de nou”, afirmava Miquel Marcé, director de l’institut-escola Mestre Andreu de Sant Joan. “Estaria bé que ens informessin més, i no veig massa novetats sobre el que ja teníem previst. Faltarà veure com funciona tot a la pràctica”, comentava Jesús Calonge, director de l’institut Cirviànum de Torelló.

Tot i la possibilitat de detectar als centres nous casos, només serà en el supòsit que es detecti un increment en altres grups o en el centre en general quan “s’optarà per aïllar blocs d’edificis sencers o tot l’alumnat del centre”, afegia el conseller. Bargalló també va remarcar la importància de fer servir la mascareta “en tot moment, bé sigui al pati, al menjador o als passadissos”, tot i que Ramentol va puntualitzar que “inicialment no s’haurà de portar quan els alumnes estiguin a les aules”, però tampoc va tancar la porta a “recomanar-ne l’ús en tot moment si la situació ho requereix”. Totes aquestes modificacions, malgrat trobar-nos a un mes vista del començament del curs escolar, s’explicarà als directors a través “d’una formació virtual abans del 14 de setembre”, fet ben vist pels centres. “Tota formació és benvinguda, sobretot en aquesta situació d’incertesa”, afirmava Marcé, mentre que Calonge afegia que “és l’única novetat que hi veig en el protocol, i realment està bé que ho pretenguin fer així”.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 177 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't